Δήμοι - Περιφέρειες

Αναβαθμίζεται το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο

Σε ολοκληρωμένες κοινωνικές δομές για την προώθηση της κοινωνικής ένταξης και την καταπολέμηση της φτώχειας μετεξελίσσονται οι δύο δράσεις «Κοινωνικό Φαρμακείο» και «Κοινωνικό Παντοπωλείο» του Δήμου Δέλτα, με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα.

«Με την απόφαση αυτή δικαιώνονται οι προσπάθειές μας να δημιουργήσουμε θεσμοθετημένες κοινωνικές δομές στο Δήμο Δέλτα. Για πρώτη φορά, το Κοινωνικό Παντοπωλείο που προϋπήρχε και το Κοινωνικό Φαρμακείο που δημιουργήσαμε πέρυσι, δράσεις με έντονη κοινωνική αναφορά, αναβαθμίζονται και λαμβάνουν θεσμική μορφή με συγκεκριμένη διάρκεια και πόρους. Πιστεύουμε στην κοινωνική αποστολή της αυτοδιοίκησης μιας και είναι ο βαθμός διοίκησης που βρίσκεται καθημερινά κοντά στα προβλήματα και στις αγωνίες των πολιτών. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια της πολιτείας και, εν προκειμένω, ευχαριστούμε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την απόφασή της» δήλωσε ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος.

Η απόφαση προβλέπει τριετή διάρκεια της πράξης με χρηματοδότηση από το ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, ενώ θα στελεχωθεί με προσωπικό ανάλογων ειδικοτήτων.

Στόχος της λειτουργίας των συγκεκριμένων δομών είναι η αντιμετώπιση του φαινομένου της ακραίας φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω της υποστήριξης ομάδων τοπικού πληθυσμού που πλήττονται ή απειλούνται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου αποσκοπεί στην παροχή τροφίμων, ειδών παντοπωλείου, ειδών ατομικής υγιειας

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.