Πολιτική

Ανασυγκρότηση του κόμματος από τα κάτω

Του Θωμά Κυρτζαλιώτη

Όπως έπραξε πετυχημένα ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1974, αλλά με οδηγό αυτή τη φορά τις ανάγκες της σημερινής εποχής έγινε η ανασυγκρότηση του κόμματος από τα κάτω, με το μοντέλο της αυτοοργάνωσης. Κεντρική στόχευση είναι η σφυρηλάτηση μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης με τους πολίτες μέσω της δημιουργίας μιας ισχυρής παράταξης σε επίπεδο βάσης. Ή αλλιώς ενός θεσμικού ανοιχτού κόμματος που θα λογοδοτεί στα μέλη του, θα αφουγκράζεται την κοινωνία και θα αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρό Δεύτερο μέλημα αποτέλεσε η αναδιοργάνωση και αναζωογόνηση των κομματικών δομών σε όλη την Ελλάδα που σήμερα είτε υπολειτουργούν είτε φυτοζωούν. Πρακτικά, αυτό μεταφράζεται ως ανάδειξη νέων νομαρχιακών και δημοτικών οργανώσεων μέσω εκλογών, δίνοντας έτσι τέλος στην πρακτική των διορισμένων οργάνων που είχε υιοθετηθεί από το 2017 και έπειτα Το Κίνημα εγκαινιάζει μια νέα πορεία προς στο λαό και ανοίγει τις πόρτες, τις δομές και τα αφτιά του, προσδοκώντας να ξαναγίνει μαζικό κόμμα. Εξάλλου, το ΠΑΣΟΚ πάντα έδειχνε το δρόμο και καινοτομούσε. Έγινε πρότυπο οργάνωσης

Η αυτοοργάνωση θα πετύχει για το καλό της δημοκρατικής παράταξης και της Δημοκρατίας και θα αποκαταστήσει το δικαίωμα στη συμμετοχή κ την λήψη αποφάσεων. Αποτελεί τιμή που είμαι μέρος αυτού του εγχειρήματος και εκλεγμένος από την βάση, τον απλό κόσμο στις πρόσφατες εκλογές.

*Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Β’ Θεσσαλονίκης

*Όπως δημοσιεύτηκε στην έντυπη Delta press

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.