Τοπικά

Εμπορικός σύλλογος rapid τεστ με το ΕΕΘ

Ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Σίνδου παρά το γεγονός ότι μετρά μόλις λίγους μήνες «ζωής» έχει μπει καταφέρει να πραγματοποιήσει δράσεις που φαντάζουν μακρινές για συλλόγους με πολύχρονη λειτουργία. Αν αναλογιστεί κανείς την περίφημη δράση «Μαγειρεύοντας για ήρωες» η οποία έκανε τον γύρο της Ελλάδας μέσα από τα ΜΜΕ άλλα και μικρότερες πρωτοβουλίες που δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας καταλαβαίνει κανείς την ζωντάνια και την αποφασιστικότητα των μελών του συλλόγου να κάνουν πράγματα για τον τόπο μας, πράγματα για τους συνανθρώπους μας. Πριν από μερικές ημέρες λοιπόν ήρθε η ώρα για μια εξίσου σημαντική για την υγεία όλων μας, δράσης. Ήρθε η ώρα για την διενέργεια rapid test στα μέλη του συλλόγου σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης που έχει αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους σε ολόκληρη την Θεσσαλονίκη.

Η συγκριμένη δράση «Επιχειρώ με Ασφάλεια», που ξεκίνησε στα μέσα Δεκεμβρίου το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ήρθε και στην Σίνδο στο Συνεδριακό Κέντρο «Κων. Θεοφάνης» της Σίνδου, ενώ επόμενοι σταθμοί ήταν ο Λαγκαδάς στις 15/1 και ο Εύοσμος στις 22/1. Σύμφωνα μάλιστα με το ΕΕΘ, θα ακολουθήσουν και άλλες περιοχές, όπως η Καλαμαριά και το Ωραιόκαστρο.

Τα rapid tests διενεργούνται από ειδικά καταρτισμένους γιατρούς και νοσηλευτές που διαθέτει το Παράρτημα Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το ΕΕΘ.

Η δράση διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, τον δήμο Δέλτα και το Σύλλογο Καταστηματαρχών Σίνδου.

Υπενθυμίζεται ότι η δράση πραγματοποιείται με στόχο να δοθεί ώθηση στους επαγγελματίες και να μην φοβούνται, αλλά και να είναι έτοιμοι και ασφαλείς για την επόμενη ημέρα της λήξης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αν και η δράση αφορά στην καταρχήν διενέργεια 1000 rapid tests σε επαγγελματίες του νομού, «μακάρι να έχουμε έντονο ενδιαφέρον από τους επαγγελματίες και πρόθεση του επιμελητηρίου είναι τα αυξήσει μέχρι και τις 2000 κι εάν καταστεί αναγκαίο και ακόμη περισσότερο», ανέφερε η Α’ αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Χρύσα Γεωργιάδου-Γρανούζη.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΕΘ κ. Μιχάλης Ζορπίδης σημείωσε ότι «με τη δράση αυτή το επιμελητήριο μας στέκεται για μία ακόμη φορά στο πλευρό των μελών του, παρέχοντας δωρεάν μία υπηρεσία, που είναι πολύτιμη, σε αυτήν την εποχή της πανδημίας που ζούμε».

Rapid test και στην Χαλάστρα!

Η ανάγκη να γίνουν δράσεις και ενέργειες και στα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Δέλτα, έφερε στο προσκήνιο το ενδεχόμενο να γίνει η συγκεκριμένη δράση και στην Χαλάστρα, στους εκεί επαγγελματίες οι οποίοι ενδιαφέρθηκαν για κάτι τέτοιο. Έτσι με ταχύτατες συνεννοήσεις του συλλόγου με το επιμελητήριο αν και δεν ήταν αρχικά στον προγραμματισμό, έγινε εφικτό να προγραμματιστεί η διενέργεια rapid test και στην Χαλάστρα στις 10 Φεβρουαρίου.

Από την έντυπη έκδοση της DELTA press

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.