Δήμοι - ΠεριφέρειεςΘέμα

Τσακίρης: Προχωράμε στην ανακατασκευή της οδού Αγίας Παρασκευής και την κάνουμε πιο ασφαλή και λειτουργική

Ένα έργο που θα βελτιώσει την οδική ασφάλεια και θα αναβαθμίσει την περιοχή όπου βρίσκεται το παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής στο Παλαιοκάστρο πρόκειται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα. Την Παρασκευή (7\7) το πρωί στο Δημαρχείο Ωραιοκάστρου ο δήμαρχος Παντελής Τσακίρης υπέγραψε τη σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Ανακατασκευή της οδού Αγίας Παρασκευής».

«Κάνουμε πιο ασφαλή και λειτουργικό τον δρόμο της Αγίας Παρασκευής στο Παλαιόκαστρο. Σήμερα υπέγραψα τη σύμβαση για την κατασκευή του έργου που προβλέπει την αναβάθμιση της οδού Αγίας Παρασκευής από την συμβολή της με την οδό Ηρώων έως την συμβολή της με την οδό Περικλέους. Μεταξύ άλλων, ο δρόμος θα στρωθεί με κυβόλιθους και θα δημιουργηθούν πεζοδρόμια για να κινούνται με ασφάλεια οι πεζοί. Πρόκειται μία περιοχή όπου δεσπόζει το παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον. Προχωράμε με έργα και συνεχίζουμε να βελτιώνουμε τον τόπο μας», τονίζει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση του έργου προβλέπεται, μεταξύ άλλων, το τμήμα από την οδό Ηρώων μέχρι το παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής να επιστρωθεί με κυβόλιθους γρανίτη με σκοπό την μείωση της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, να δημιουργηθεί πεζοδρόμιο για την ασφαλή μετακίνηση των πεζών, ενώ θα τοποθετηθούν ειδικές πλάκες για την ασφαλή διέλευση ατόμων με προβλήματα όρασης.

Παράλληλα, οριοθετούνται θέσεις στάθμευσης και δημιουργούνται ράμπες, ενώ θα τοποθετηθούν ιστοί φωτισμού με σκοπό την ενίσχυση της ασφάλειας από τους χρήστες της οδού και την περαιτέρω ανάδειξη του χώρου.

Δείτε ακόμη:
Με τον Π. Τσακίρη εννέα υποψήφιοι από τη Νέα Φιλαδέλφεια

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.