LifeΘέμα

Τα οφέλη των θαλασσινών κατά την περίοδο της Σαρακοστής

Η Σαρακοστή είναι μια περίοδος νηστείας που συνοδεύεται από σημαντικές διατροφικές αλλαγές. Τα θαλασσινά αποτελούν βασικό στοιχείο της διατροφής αυτή την περίοδο, προσφέροντας πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας. Είναι πλούσια σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του οργανισμού.

Βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας

Τα θαλασσινά είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν στη μείωση της “κακής” χοληστερόλης (LDL) και στην αύξηση της “καλής” χοληστερόλης (HDL). Συμβάλλουν επίσης στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και προστατεύουν την καρδιά από παθήσεις.

Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος

Τα θαλασσινά περιέχουν υψηλές ποσότητες ψευδαργύρου και σεληνίου, τα οποία ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθούν τον οργανισμό να καταπολεμήσει λοιμώξεις και φλεγμονές. Παράλληλα, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τα κύτταρα από οξειδωτικό στρες.

Βελτίωση της εγκεφαλικής λειτουργίας

Τα ωμέγα-3 λιπαρά που βρίσκονται στα θαλασσινά παίζουν σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του εγκεφάλου, συμβάλλοντας στη βελτίωση της μνήμης και της συγκέντρωσης. Επίσης, η υψηλή περιεκτικότητα σε ιώδιο βοηθά στη σωστή λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, ο οποίος επηρεάζει πολλές μεταβολικές διαδικασίες.

Υγιές δέρμα και μαλλιά

Τα θαλασσινά είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών και μετάλλων, όπως η βιταμίνη Ε, που προστατεύουν το δέρμα από τη γήρανση. Επιπλέον, ο ψευδάργυρος που περιέχουν συμβάλλει στην υγεία των μαλλιών και στην πρόληψη της τριχόπτωσης.

Έλεγχος του σωματικού βάρους

Τα θαλασσινά είναι χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, οι οποίες προσφέρουν αίσθημα κορεσμού. Αυτό τα καθιστά ιδανικά για όσους επιθυμούν να διατηρήσουν ή να μειώσουν το σωματικό τους βάρος κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής.

Η μοναδική νοστιμιά τους

Για το τέλος αφήσαμε το… σημαντικότερο όλων, καθώς το μεγαλύτερο κίνητρο για να καταναλώσουμε θαλασσινά και να αποκομίσουμε τα θρεπτικά οφέλη για την υγεία μας δεν είναι άλλο από την ανυπέρβλητη νοστιμιά τους! Και φυσικά τον πλούτο των ξεχωριστών επιλογών, από τα καλαμάρια και τις σουπιές, τα μύδια και τα υπόλοιπα οστρακοειδή, μέχρι τις γαρίδες και τα υπόλοιπα «δώρα» της θάλασσας.

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *