ΕλλάδαΘέμα

Ρεπορτάζ POLITIC: Νέος δικαστικός αγώνας κατά ΟΑΣΘ από μετόχους, με «συνταγή» ΠΣΑΘ Ηρακλή

Η ιστορία επαναλαμβάνεται για τον ΟΑΣΘ ο οποίος το επόμενο διάστημα θα βρεθεί αντιμέτωπος με διεκδικήσεις από τους ανθρώπους που σε μια νύχτα έχασαν την περιουσία τους, το λεωφορείο τους και δεν αποζημιώθηκαν ποτέ.

Ο λόγος φυσικά για τους λεωφορειούχους του ΟΑΣΘ που μετά την κρατικοποίηση του 2017 βρέθηκαν να χάνουν τα λεωφορεία τους και ο νέος κρατικός Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών να μην τους αποζημιώνει για αυτά που τους πήρε.

Αυτό βέβαια θυμίζει την στάση του κρατικού ΟΑΣΘ απέναντι στον Προμηθευτικό Συνεταιρισμό «Ηρακλής» ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης των ακινήτων τα οποία χρησιμοποιεί ο ΟΑΣΘ(αμαξοστάσιο Φοίνικα, αμαξοστάσιο Σταυρούπολης, γραφεία) και ο οποίος ΠΣΑΘ Ηρακλής για χρόνια δεν εισέπραττε τα οφειλόμενα ενοίκια καθώς ο ΟΑΣΘ δεν τα κατέβαλλε. Εδώ ακριβώς είναι η σύνδεση των δύο καταστάσεων, καθώς όπως στον ΠΣΑΘ «Ηρακλής» ο τότε πρόεδρος Γιώργος Σταματίου προχώρησε σε κάτι που φάνταζε απίθανο, την αγωγή έξωσης του ΟΑΣΘ από τους μισθωμένους χώρους, έτσι και τώρα με στόχο να διαφυλάξει αυτή τη φορά τα συμφέροντα των λεωφορειούχων που έχασαν τις περιουσίες τους και δεν αποζημιώθηκαν, προχωρά στην διεκδίκηση των αποζημιώσεων αφενός για την απώλεια των λεωφορείων και αφετέρου στην διεκδίκηση αυτού που είχαν μαζί με τα λεωφορεία οι άνθρωποι αυτοί, το συγκοινωνιακό έργο της Θεσσαλονίκης!

Άλλωστε για την συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων δεν ήταν μόνο ότι έχασαν την περιουσία τους με ένα νόμο και σε μια νύχτα, είναι και το γεγονός ότι έχασαν και την δουλειά τους, καθώς αυτό που παρείχαν δηλαδή συγκοινωνιακό έργο χάθηκε ξαφνικά για να εξυπηρετηθούν πολιτικές και άλλες σκοπιμότητες.

Από την πλευρά του ο κ. Σταματίου έχει ετοιμάσει μια αντιστοίχου βεληνεκούς ομάδα για να διεκδικήσει αυτά που οφείλει ο ΟΑΣΘ έχοντας στην πρώτη γραμμή ένα κορυφαίο νομικό τιμ το οποίο θα αναλάβει να φέρει σε πέρας την συγκεκριμένη αποστολή, συνεπικουρούμενο από πρόσωπα υψηλού κύρους που θα ενισχύσουν την προσπάθεια.

Τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα εποχή για τους ανθρώπους που έχασαν την περιουσία τους εξαιτίας μιας πολιτικής απόφασης και πλέον με επικεφαλής τον κ. Σταματίου έχει συγκροτηθεί σωματείο λεωφορειούχων του ιδιωτικού ΟΑΣΘ το οποίο σωματείο θα αναλάβει τις νομικές ενέργειες που θα ακολουθήσουν.

Μάλιστα σε μερικές ημέρες στο «Μακεδονία Palace» θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση σχετικά με τις διεκδικήσεις του νέου σωματείου και ενημέρωση των μελών για τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα. Άλλωστε για όλους τους εμπλεκόμενους ο δρόμος είναι γνωστός και τον έχουν διαβεί και όταν διεκδίκησαν κάτι που φάνταζε χαμένο τότε, τα μισθώματα του ΠΣΑΘ Ηρακλής. Όπως και τότε λοιπόν, έτσι και τώρα πιστεύουν στο δίκαιο των αιτημάτων τους και όπως και τότε, έτσι και τώρα θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για να κερδίσουν και αυτή τη μάχη.

Πηγή: Politic.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *