ΘέμαΠολιτική

Πρώτος ο Βελόπουλος στο Δ. Παύλου Μελά, δεύτερος για 96 ψήφους στο Δ. Κορδελιού – Ευόσμου

Πρωτιά σε ψήφους στον δήμο Παύλου Μελά και στη δημοτική ενότητα του Ελευθέριου Κορδελιού στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου καταγράφει ο Κυριάκος Βελόπουλος και το κόμμα «Ελληνική Λύση» στη Θεσσαλονίκη, το οποίο αναδείχθηκε δεύτερο κόμμα στη Β’ Θεσσαλονίκης και τρίτο στην Α’ εκλογική περιφέρεια.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, η Ελληνική Λύση έλαβε ποσοστό 19% στον δήμο Παύλου Μελά (4.648 ψήφοι), με τη Νέα Δημοκρατία να έρχεται δεύτερη με ποσοστό 17,95% (4.390 ψήφοι).

Αντίστοιχα, στη δημοτική ενότητα Ελευθέριου Κορδελιού του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου έρχεται πρώτο με 22,42% (1.673 ψήφοι), με τη ΝΔ να ακολουθεί με 21,75% (1.623 ψήφοι). Στο σύνολο του δήμου, η ψαλίδα της ΝΔ με την Ελληνική Λύση είναι ποσοστό μόλις 0,38%, με το κυβερνών κόμμα να συγκεντρώνει 21,10% (5.447 ψήφοι) και το κόμμα Βελόπουλου 20,72% (5.351 ψήφοι).

Να σημειωθεί, επίσης, ότι στον Δενδροπόταμο, όπου ο κ. Βελόπουλος φοίτησε κατά τα μαθητικά του χρόνια, η Ελληνική Λύση αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη, πίσω από τη Νέα Αριστερά η οποία είχε βραχεία κεφαλή.

Η εικόνα για την Ελληνική Λύση στις εκλογικές περιφέρειες του νομού Θεσσαλονίκης

Η Ελληνική Λύση ανέρχεται σε τρίτο κόμμα στους τρεις από τους έξι δήμους της Α’ Θεσσαλονίκης (δήμος Θεσσαλονίκης, δήμος Καλαμαριάς και δήμος Νεάπολης-Συκεών), ενώ πέραν του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, το κόμμα Βελόπουλου έρχεται δεύτερο στον δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

Δεύτερη πολιτική δύναμη αναδεικνύεται η Ελληνική Λύση στη Β’ Θεσσαλονίκης, αφού στους 8 συνολικά δήμους της εκλογικής περιφέρειας, ο Κυριάκος Βελόπουλος βγαίνει δεύτερος στους 7 (δήμος Βόλβης, δήμος Δέλτα, δήμος Θερμαϊκού, δήμος Θέρμης, δήμος Λαγκαδά, δήμος Χαλκηδόνος, δήμος Ωραιοκάστρου). Μόνον στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη η Ελληνική Λύση έρχεται τρίτη μετά τη ΝΔ (30,08%) και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (11,64%), ακολουθώντας κατά πόδας την αξιωματική αντιπολίτευση σε ποσοστά, καταγράφοντας ποσοστό 11,48%.

Πηγή: Voria.gr

Δείτε ακόμη:
Ευρωεκλογές 2024: Οι 21 Έλληνες που εκλέγονται ευρωβουλευτές

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.