LifeΘέμα

Λαχταριστές προτάσεις για να συνοδεύσεις την μπύρα ή το τσίπουρό σου

Στην καρδιά των Διαβατών, εκεί όπου η αυθεντική ελληνική φιλοξενία συναντά την παράδοση, το βραβευμένο μεζεδοπωλείο «Ό,τι Φάμε Ό,τι Πιούμε» (Μάρκου Μπότσαρη 28) έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς για όσους γνωρίζουν από καλό φαγητό και ακόμη καλύτερους μεζέδες.

Είτε κάποιος προτιμά να απολαύσει ένα ποτήρι παγωμένης μπύρας, είτε μια αρωματική ρετσίνα ή ένα αυθεντικό ελληνικό τσίπουρο, το μεζεδοπωλείο προσφέρει την κατάλληλη γευστική συνοδεία για να απογειώσει κάθε στιγμή. Η κουζίνα του συνδυάζει νοστιμιά, ποιότητα και μεράκι, προτείνοντας πιάτα που ικανοποιούν κάθε ουρανίσκο.

Για τους λάτρεις της μπύρας και του κρασιού

Το «Ό,τι Φάμε Ό,τι Πιούμε» έχει ετοιμάσει μια σειρά από πιάτα που ταιριάζουν ιδανικά με μπύρα ή κρασί, προσφέροντας έντονες, παραδοσιακές γεύσεις:

  • Σουτζουκάκια του χωριού: Αρωματικά και ζουμερά, φτιαγμένα με αυθεντική συνταγή που θυμίζει μαμαδίστικη κουζίνα.
  • Πηλιορείτικο σπετσοφάι: Πικάντικο λουκάνικο με πιπεριές και ντομάτα, όπως το φτιάχνουν στο Πήλιο.
  • Κεφτεδάκια της γιαγιάς: Μικρές μπουκιές μερακλίδικες, γεμάτες νοσταλγική θαλπωρή.
  • Ποικιλία κρεατικών: Παντσέτα, χοιρινό ή κοτόπουλο σουβλάκι, λουκάνικο χωριάτικο και σουτζουκάκια, όλα ψημένα με μαεστρία και ιδανικά για μοίρασμα.
Λαχταριστές προτάσεις για να συνοδεύσεις την μπύρα ή το τσίπουρό σου

Για τους πιστούς του τσίπουρου

Το τσίπουρο, με γλυκάνισο ή χωρίς, απαιτεί μεζέδες ισάξιας έντασης και χαρακτήρα. Το μεζεδοπωλείο προτείνει:

  • Σουπιές κρασάτες: Μελωμένες και αρωματικές, βρασμένες σε κρασί και μυρωδικά.
  • Θράψαλο σχάρας: Καλοψημένο και τρυφερό, με όλη τη νοστιμιά της θάλασσας.
  • Χταπόδι κρασάτο: Κλασική γεύση που δεν απογοητεύει ποτέ.
  • Καλαμαράκια τηγανητά: Τραγανά και χρυσαφένια, φτιαγμένα για ατελείωτα τσιπουράκια.
  • Πιατέλα θαλασσινών: Για αυτούς που λατρεύουν την ποικιλία στο πιάτο τους
Τα οφέλη των θαλασσινών κατά την περίοδο της Σαρακοστής

Ο βολιώτικος μεζές – η υπογραφή του καταστήματος

Και φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει η σπεσιαλιτέ που έχει κάνει το «Ό,τι Φάμε Ό,τι Πιούμε» να ξεχωρίσει στη δυτική Θεσσαλονίκη: ο βολιώτικος μεζές. Πρόκειται για τη μυσταγωγία των μερακλήδων – με κάθε τσίπουρο που παραγγέλνετε, έρχεται διαφορετικός, προσεγμένος μεζές στο τραπέζι. Το αποτέλεσμα; Μια γαστρονομική εμπειρία που εξελίσσεται με κάθε ποτήρι και κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον της παρέας.

Λαχταριστές προτάσεις για να συνοδεύσεις την μπύρα ή το τσίπουρό σου

Για όσους αναζητούν αυθεντική ελληνική γεύση, ποιοτικό φαγητό και φιλική ατμόσφαιρα, το “Ό,τι Φάμε Ό,τι Πιούμε” δεν είναι απλώς μια επιλογή – είναι προορισμός.

Δείτε ακόμη:
«Ό,τι Φάμε Ό,τι Πιούμε»: Η ιδέα, η τελετουργία του βολιώτικου μεζέ, οι σπεσιαλιτέ και τα βραβεία

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *