ΘέμαΤοπικά

Γιάννης Ιωαννίδης: Πρωτοβουλία για την διασύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με την επιχειρηματική

Ψηλά στην ατζέντα του Δημάρχου Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδη βρίσκεται η διασύνδεση της κοινωνίας με την μαθητική και την ακαδημαϊκή κοινότητα του δήμου και τους επιχειρηματίες της περιοχής. Για το σκοπό αυτό συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες, που έχουν ως στόχο την αρτιότερη κατάρτιση της νέας γενιάς και την δημιουργία νέων επιστημόνων ικανών να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις της εποχής.

Ο Δήμαρχος υποδέχτηκε στο Δημαρχείο αντιπροσωπεία Ακαδημαϊκής κοινότητας του ΔΙΠΑΕ με επικεφαλής τον Κοσμήτορα της σχολής Μηχανικών Αριστοτέλη Καζακόπουλο, τον πρόεδρο του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης Απόστολο Τσαγκάρη, το Δημήτρη Παπακώστα πρόεδρο του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων και τον Δημήτρη Κωνσταντινίδη πρόεδρο του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος προκειμένου να συζητήσει μαζί τους τρόπους για την εκπαίδευση μαθητών στις νέες τεχνολογίες πληροφορικής και στην ρομποτική προκειμένου να αποκτήσουν τη σχετική κατάρτιση και να γνωρίσουν τον κόσμο των νέων τεχνολογιών.

Ο κ. Ιωαννίδης ζήτησε από τους ακαδημαϊκούς να δημιουργήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα κατάλληλα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, προκειμένου οι μαθητές όλων των ηλικιών και των σχολικών τάξεων να μπορέσουν να τα παρακολουθήσουν και να μπουν στον κόσμο της τεχνολογίας λαμβάνοντας δωρεάν, γνώσεις στον τομέα της ρομποτικής Συμφωνήθηκε να διεξαχθούν και σεμινάρια στους εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται και οι οποίοι θα εκπαιδευτούν από τους πανεπιστημιακούς καθηγητών του ΔΙΠΑΕ σε εκπαιδευτικά σεμινάρια, προκειμένου εκείνοι με τη σειρά τους να μεταφέρουν κατάλληλες γνώσεις στους μαθητές σε ώρες μετά το τέλος του ημερήσιου προγράμματος μαθημάτων.

Μάλιστα στο project θα συμμετάσχουν και οι επιχειρηματίες της ΣΕΒΙΠΕΘ συμβάλλοντας με την δωρεά κατάλληλου εξοπλισμού στα σχολεία για την υλοποίηση της εκπαίδευσης στον τομέα της ρομποτικής. «Με τις κατάλληλες πρωτοβουλίες δημιουργούμε μια αλυσίδα γνώσης προς όφελος των πολιτών και προετοιμάζουμε τους νέους δημότες και κατοίκους, την νέα γενιά να μπει στον κόσμο της σύγχρονης τεχνολογίας και της ρομποτικής μαθαίνοντας από τους ειδικούς τα πρώτα και σωστά βήματα που θα τους χρησιμεύσουν, στην υπόλοιπη ζωή τους. Η Ακαδημαϊκή κοινότητα του ΔΙΠΑΕ μπορεί να συμβάλει στην άρτια κατάρτιση των μαθητών ώστε να ενταχθούν με τα κατάλληλα εφόδια στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι μικρότεροι φίλοι μας μπορούν να περνούν ευχάριστα και δημιουργικά ώρες μαθαίνοντας από μικρή ηλικία τα σωστά βήματα της τεχνολογίας. Η συμβολή των επιχειρηματιών σε αυτήν την πρωτοβουλία είναι καίρια και απολύτως σημαντική», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης και συμπλήρωσε: «Προσωπικός μου στόχος άλλα και όλης της διοίκησης του Δήμου μας είναι να συνεχίσουμε να κρατάμε άρρηκτα συνδεμένη της πανεπιστημιακή κοινότητα της περιοχής μας με τη κοινωνία, τη νέα γενιά και τους επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας . Στη συνάντηση ήταν παρόντες, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Δημήτρης Τερζίδης, ο εντεταλμένος σύμβουλος παιδείας και πρόεδρος της επιτροπής δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αντώνης Αντωνιάδης και ο πρόεδρος της επιτροπής πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θοδωρής Βαλάρης, προκειμένου να επεξεργαστούν τις λεπτομέρειες για την άμεση εφαρμογή του σχεδίου.

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.