ΕλλάδαΘέμα

Για πρώτη φορά δύο κρουαζιερόπλοια συγχρόνως στη Θεσσαλονίκη

Δύο πολυτελή κρουαζιερόπλοια σε δύο διαφορετικούς επιβατικούς σταθμούς υποδέχθηκε για πρώτη φορά το πρωί της Κυριακής (4/6), το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, χάρη στη δημιουργία του νέου επιβατικού σταθμού.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΑΓΚΑ

Το κρουαζιερόπλοιο «Europa 2» της εταιρείας «Hapag Lloyd Cruises», μήκους 230 μέτρων, το οποίο προερχόμενο από Καβάλα, έδεσε στις 8 το πρωί στο κρηπίδωμα 9, εγκαινιάζοντας τον νέο επιβατικό σταθμό του λιμανιού, στην ανακαινισμένη αποθήκη 8. Πρόκειται για πρώτη φορά μετά το 2016 που δένει το Europa 2 στην πόλη, μια δεκαήμερη κρουαζιέρα που ξεκίνησε στις 31 Μαΐου από Κωνσταντινούπολη με τελικό προορισμό το λιμάνι του Πειραιά στις 10 Ιουνίου. Οι επιβάτες του πλοίου που θα παραμείνουν στην πόλη μέχρι τις 19:30, είναι 500 εκ των οποίων 450 είναι Γερμανοί, 50 Ελβετοί και Αυστριακοί.

Κατά τη διάρκεια της αποβίβασης των επιβατών στο πλήρες ανακαινισμένο τμήμα «intra Schengen» (επιβατών εντός Σένγκεν), τους περίμενε μια θερμή υποδοχή με παραδοσιακούς χορούς από την Ακαδημία Ζεϊμπέκικου Θεσσαλονίκης και με παρουσία φορέων της πόλης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας προσέφερε μάλιστα στους τουρίστες που αποβιβάζονταν, το παραδοσιακό κουλούρι της πόλης. Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι 70.000 επιβάτες κρουαζιέρας αναμένονται φέτος στην πόλη, επιδιώκοντας την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Την ικανοποίηση του για τα εγκαίνια του νέου τερματικού σταθμού εξέφρασε από την πλευρά του ο Αθανάσιος Λιάγκος, Εκτελεστικός Πρόεδρος της ΟΛΘ ΑΕ επισημαίνοντας ότι το λιμάνι αναπτύσσεται και ανταποκρίνεται στις ανάγκες της αύξησης της κρουαζιέρας.

Στο σημείο υποδοχής βρέθηκε και η Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης Βούλα Τουρισμού δηλώνοντας ότι ήταν το καλωσόρισμα και το καλημέρα στην πόλη που μέχρι τώρα ήταν στο χάρτη αλλά ως απλό λιμάνι. “Μεσα σε μικρό διάστημα, με τη συνεργασία των φορέων, δύο κρουαζιερόπλοια μπορούν να λιμενιστούν. Γίνεται μια πολύ καλή, όχι αρχή, αλλά συνέχεια.”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο νέος τερματικός σταθμός

Στον νέο τερματικό σταθμό έχουν δημιουργηθεί εγκαταστάσεις γραφείων και υπηρεσιών ελέγχου διαβατηρίων, έχει τοποθετηθεί φωτισμός LED, ενώ στον ντόκο μπροστά του έχουν προστεθεί τέσσερις νέοι προσκρουστήρες. Παράλληλα, το ανακαινισμένο τμήμα έχει διακοσμηθεί με φωτογραφίες και εικαστικά της πόλης, ως ένα καλωσόρισμα και μια πρώτη επαφή των επιβατών με την πόλη που επισκέπτονται.

Το δεύτερο κρουαζιερόπλοιο

Το δεύτερο πλοίο, το «Celestyal Crystal» της εταιρείας Celestyal Cruises, προερχόμενο από τον Πειραιά που χρησιμοπoιεί τη Θεσσαλονίκη ως «home port», έδεσε στα κρηπιδώματα 4-8 στις 9 το πρωί. Οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου χρησιμοποίησαν τον επιβατικό σταθμό «Μακεδονία» που λειτουργεί στο εμβληματικό διατηρητέο κτήριο του 1910, στη δυτική είσοδο της πόλης, όπως γίνεται και κάθε Κυριακή. Από τη Θεσσαλονίκη θα επιβιβαστούν 150 άτομα στο Celestyal για να ξεκινήσουν το ταξίδι της κρουαζιέρας.

Υπενθυμίζεται ότι για φέτος είναι προγραμματισμένες συνολικά 68 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στη Θεσσαλονίκη, έναντι 61 το 2022, σημειώνοντας ρεκόρ για το 2023.

Πηγή: Thesstoday.gr

Δείτε ακόμη:
Ξεκινάει ο Τσακίρης! Τετάρτη 7/7 η πρώτη εκδήλωση

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.