ΕλλάδαΘέμαΠολιτική

Εκτός ψηφοδελτίων ΠΑΣΟΚ ο γιατρός Χαυτούρας που υπέγραψε την άδεια στον επιθεωρητή του ΟΣΕ

Εκτός της λίστας των υποψηφίων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ τέθηκε ο γιατρός Νικόλαος Χαυτούρας, μετά το πόρισμα της ΕΔΕ για την αναρρωτική άδεια που είχε υπογράψει για τον επιθεωρητή του ΟΣΕ, μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει ότι «η ενέργεια αυτή γίνεται για λόγους αρχής και πολιτικού ήθους». Παράλληλα, αφήνει αιχμές κατά της ΝΔ για την παραμονή του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών στα ψηφοδέλτιά της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ:

«Μετά το πόρισμα της ΕΔΕ, ο γιατρός Νικόλαος Χαυτούρας τίθεται έκτος των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στη Μαγνησία.

Η ενέργεια αυτή γίνεται για λόγους αρχής και πολιτικού ήθους, μολονότι πρόκειται για παρατυπία που δεν σχετίζεται άμεσα με την τραγωδία και δεν παρακωλύει κατ’ ουδένα τρόπο τη δικαστική και πειθαρχική έρευνα.

Επισημαίνουμε, ωστόσο, ότι μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση η παραμονή στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας του πολιτικά υπεύθυνου για την πολύνεκρη τραγωδία Κώστα Καραμανλή, ο οποίος οκτώ μέρες πριν το δυστύχημα διαβεβαίωνε δημόσια στη Βουλή για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων.

Την περιφρονητική αυτή στάση απέναντι στους θεσμούς και τη διαφάνεια υιοθέτησε άλλωστε και ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρώντας στα ψηφοδέλτιά του τον ομόφωνα καταδικασμένο από το Ειδικό Δικαστήριο, Νίκο Παππά.

Είναι σαφές ποιοι εκπροσωπούν ένα νέο πολιτικό ήθος αντιμετωπίζοντας ριζικά παθογένειες και ποιοι για ασύγκριτα βαρύτερες πράξεις που πλήττουν ευθέως το δημόσιο συμφέρον, δεν κάνουν τίποτα αποτελώντας αναπόσπαστο μέρος τους και καλύπτοντας εγκληματικές ευθύνες».

Δείτε ακόμη:
Μητσοτάκης: «Συγγνώμη προσωπική και στο όνομα όλων όσοι κυβέρνησαν τη χώρα»

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.