ΘέμαΤοπικά

Δήμος Δέλτα: Αποχώρησε και τυπικά ο Γιώργος Γλώσσης

Ο Γιώργος Γλώσσης αποχώρησε και τυπικά από την αντιδημαρχία Ανάπτυξης, Έργων και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δέλτα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Ιουνίου, ο κ. Γλώσσης είχε προχωρήσει σε μία μακροσκελή ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την οποία γνωστοποιούσε την απόφασή του να αποχωρήσει από τη διοίκηση, αφήνοντας παράλληλα αιχμές κατά του δημάρχου Δέλτα, Γιάννη Ιωαννίδη.

Την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Γλώσσης ολοκλήρωσε και το τυπικό σκέλος της αποχώρησής του από τη διοίκηση, υποβάλλοντας επισήμως την παραίτησή του, με αριθμό πρωτοκόλλου και ακολουθώντας την προβλεπόμενη διαδικασία. Έτσι, αποχωρεί και τυπικά από τη διοίκηση του Δήμου Δέλτα, παραδίδοντας το χαρτοφυλάκιό του, τρεις μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές.

Δείτε τι είχε αναφέρει στην ανάρτησή του ο Γιώργος Γλώσσης στις 29/6:

«Περί διορισμών, έμμισθων ρόλων και συκοφαντικών δυσφημίσεων…

Προ ολίγων ημερών ο Δήμαρχος Δέλτα ανάρτησε στο διαδίκτυο μια δήλωσή του ενημερώνοντας τους πολίτες για τις εξελίξεις στο Δήμο μας. Στη συγκεκριμένη δήλωση προσπαθώντας μάλλον να ξεπεράσει το κακό κλίμα που επικρατεί εντός της ομάδας του, κατηγόρησε άλλους για έλλειψη συνεργασίας, υπονόμευση του έργου του και συκοφαντική δυσφήμιση. Με επικριτικό και υποτιμητικό τρόπο, μιλά για διορισμούς και έμμισθους ρόλους.

Μια τέτοια ανάρτηση δεν θα μπορούσε να μείνει αναπάντητη, καθώς μεταξύ άλλων κατέχουμε και εμείς θέσεις ευθύνης στην νυν διοίκηση.

Για να γνωρίζουν οι δημότες,  έχουμε γνωστοποιήσει εδώ και καιρό στην διοίκηση του Δήμου την βούλησή μας να αποχωρήσουμε από τις θέσεις ευθύνης που είχαμε αναλάβει. Έχουμε θέσει πολλές φορές στην διάθεση του Δημάρχου τις παραιτήσεις μας από τις έμμισθες θέσεις στις οποίες μας διόρισε. Παραμείναμε όμως μέχρι σήμερα ενεργοί, ώστε να ολοκληρωθούν οι δράσεις  που αναλάβαμε και να διευθετηθούν οι όποιες εκκρεμότητες, στην προσπάθειά μας να παρέχουμε στους δημότες ένα καλύτερο Δήμο.

Τρία και πλέον χρόνια συμμετείχαμε στην διοίκηση του Δήμου μετά από σύμφωνη γνώμη των συμβούλων της παράταξής μας. Όχι γιατί συμφωνούσαμε με τον κύριο Ιωαννίδη και το πρόγραμμά του, αλλά γιατί πιστεύαμε ότι με αυτόν τον τρόπο και σε μια δύσκολη χρονικά συγκυρία, θα συμβάλλαμε θετικά ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα του τόπου μας. Άλλωστε το 2019 είχαμε έναν εκλογικό νόμο που επέβαλλε συνεργασίες και με γνώμονα το καλό του δήμου μας κάναμε αυτό που θεωρήσαμε ότι ήταν το ωφέλιμο για τον τόπο.

Αναλάβαμε λοιπόν θέσεις ευθύνης και πράξαμε τα δέοντα με γνώμονα  πάντα το συμφέρον του τόπου και των δημοτών μας. Δεν συνδιοικήσαμε τον Δήμο. Δεν δεσμευθήκαμε σε κανέναν, παρά στους δημότες που μας τίμησαν με την ψήφο τους. Δεν αθετήσαμε τον λόγο μας γιατί απλά δεν δώσαμε υποσχέσεις. Παραμείναμε παραταξιακά ανεξάρτητοι, απλά συμπορευτήκαμε με ξεκάθαρους ρόλους και αρμοδιότητες για ένα συγκεκριμένο στόχο.

Δεν ήμασταν ικανοποιημένοι από τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου και το εκφράζαμε επανειλημμένως στα συμβούλια. Κάναμε παρατηρήσεις και υποδείξεις προς το καλύτερο, αλλά δεν ήταν στις προθέσεις μας να δυσκολέψουμε περαιτέρω το έργο της διοίκησης. Χωρίς ούτε μια στιγμή να σκεφτούμε το πολιτικό κόστος και τα παραταξιακά οφέλη δώσαμε ότι καλύτερο μπορούσαμε δεδομένων των συνθηκών που υπήρχαν.

Αυτή όμως η προσπάθεια δεν εκτιμήθηκε από την διοίκηση του Δήμου. Δεν ήταν λίγες οι φορές στην προσπάθειά τους να καλύψουν τις αδυναμίες τους, μας επέρριπταν τις ευθύνες. Δεν θα ανεχτούμε όμως παιχνίδια στις πλάτες μας από κανέναν. Αν πιστεύουν ότι συμμετείχαμε στην διοίκηση για να αποτελέσουμε στο τέλος τα εξιλαστήρια θύματα είναι γελασμένοι. Δεν φοβόμαστε μην χάσουμε την καρέκλα και τον μισθό. Άλλωστε δεν συμμετείχαμε γι’ αυτά. Ουδέποτε προσπαθήσαμε να αποκομίσουμε προεκλογικά οφέλη από την μέχρι σήμερα παρουσία μας, αλλά ούτε θα δεχθούμε κάποιον άλλο να το πράξει σε βάρος μας.

Αποχωρούμε, ως παράταξη, από την διοίκηση του Δήμου. Επιτελέσαμε το έργο που αναλάβαμε στο μεγαλύτερο βαθμό και θέσαμε τις βάσεις για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου στου τομείς που αναλάβαμε. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους, αλλά και τους υπαλλήλους του Δήμου, για την μέχρι τώρα συνεργασία μας. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας για το καλό του τόπου και των Δημοτών μας.

Σας ευχαριστώ.

Γλώσσης Γιώργος

ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ».

Σχετικά θέματα:
Δ. Δέλτα: Αποχωρεί ο Γλώσσης με «καρφιά» σε Ιωαννίδη

Ζητά παραιτήσεις ο Ιωαννίδης

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.