Life

Τσίπουρο με θαλασσινά: ο ανίκητος συνδυασμός του καλοκαιριού!

Το ελληνικό καλοκαίρι δεν μετριέται σε ημέρες, αλλά σε χαλαρές συναντήσεις με καλή παρέα, λαχταριστούς μεζέδες και -τι άλλο;- τσιπουράκι! Και αν υπάρχει κάτι που δένει αριστοτεχνικά με αυτό το σκηνικό, είναι τα φρέσκα θαλασσινά.

Η γεύση της θάλασσας είναι πιο ζωντανή όταν συνοδεύει το τσίπουρο – όχι για να το «σβήσει», αλλά για να το αναδείξει. Από τα αχνιστά μύδια που μοσχοβολούν θάλασσα και λεμόνι, μέχρι το καλοψημένο χταπόδι που λιώνει στο στόμα.

Στην καρδιά των Διαβατών, στην οδό Μάρκου Μπότσαρη 28, το βραβευμένο μεζεδοπωλείο «Ό,τι Φάμε Ό,τι Πιούμε» έχει ήδη γίνει στέκι για τους μερακλήδες της δυτικής Θεσσαλονίκης και τους λάτρεις του τσίπουρου και του ξεχωριστού μεζέ.

Εδώ, η σαρδέλα σχάρας σερβίρεται ζουμερή και καπνιστή, όπως πρέπει. Το θράψαλο σχάρας ψήνεται με μαεστρία, κρατώντας την υφή του τρυφερή και το άρωμά του ισορροπημένο. Και τα αχνιστά μύδια; Ίσως το απόλυτο συνοδευτικό για το τσίπουρό μας.

Ο συνδυασμός τσίπουρου και θαλασσινών δεν είναι απλώς παράδοση. Είναι τελετουργία. Και στα σωστά χέρια, μετατρέπεται σε εμπειρία που θυμάσαι όλο το χρόνο!

Διαβάστε ακόμη:
Το καλοκαίρι θέλει τσίπουρο και καλό μεζέ!

Βολιώτικος μεζές στα Διαβατά – Η ιστορία της μυσταγωγίας των μερακλήδων

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *