ΕλλάδαΘέμα

Flyover: Δεξαμενές νερού και γερανοφόρα οχήματα παίρνουν θέση στην περιφερειακή

Δύο σημαντικές παρεμβάσεις, ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια που βάζει η κατασκευή του Flyover στις δυνάμεις ασφαλείας, βρίσκονται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα.

Η πρώτη αφορά την τοποθέτηση δεξαμενών νερού παραπλεύρως της περιφερειακής οδού, για την ταχύτερη απόκριση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εφόσον εντοπιστεί κάποια εστία φωτιάς στο Σέιχ Σου και η δεύτερη την παρουσία γερανοφόρων οχημάτων, που θα είναι σε θέση να απομακρύνουν άμεσα από τον δρόμο άλλα αυτοκίνητα, εφόσον χρειαστεί, διευκολύνοντας την Τροχαία να αποφορτίσει την κυκλοφορία.

Οι πρωτοβουλίες αυτές, που ήταν μεταξύ των βασικών αιτημάτων των δύο υπηρεσιών, προωθήθηκαν και υλοποιούνται με τη συνδρομή του υπουργείου Εσωτερικών – Τομέα Μακεδονίας και Θράκης, που έχει υπό την ευθύνη του τον συντονισμό των δράσεων για την άμβλυνση των επιπτώσεων από την κατασκευή του έργου, αλλά και της αναδόχου εταιρείας.

Σε ό,τι αφορά τις δεξαμενές νερού έχουν ήδη κατασκευαστεί δύο και εντός του επόμενου διαστήματος πρόκειται να τοποθετηθεί και μία τρίτη. «Ζήτησε η Πυροσβεστική να τοποθετηθούν κατά μήκος της περιφερειακής τρεις δεξαμενές και η κατασκευάστρια εταιρεία προσφέρθηκε να τις κάνει, για να υπάρχει άμεση άντληση νερού σε περίπτωση έκτακτου συμβάντος», εξήγησε στη Voria.gr ο υφυπουργός Εσωτερικών, Κώστας Γκιουλέκας, σημειώνοντας ότι απομένει η σύνδεση με το δίκτυο ύδρευσης, ώστε να είναι λειτουργικές.

Η δεύτερη παρέμβαση ικανοποιεί το αίτημα της Τροχαίας να υπάρχουν γερανοφόρα μέσα στο εργοτάξιο του Flyover. Τα ειδικά αυτά οχήματα θα επιστρατεύονται για να απομακρύνουν αυτοκίνητα ή βαρέα οχήματα που είτε έχουν πάθει βλάβη είτε έχουν εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και έχουν ακινητοποιηθεί στην περιφερειακή οδό. Με τον τρόπο αυτό τα γερανοφόρα δεν θα χρειάζονται μεγάλο χρονικό διάστημα για να επέμβουν σε περιστατικά που έτσι κι αλλιώς επιβαρύνουν την κυκλοφορία στον περιφερειακό και θα απομακρύνουν άμεσα τα οχήματα που παρεμποδίζουν την κίνηση των οχημάτων, ανοίγοντας ταχύτερα τον δρόμο. Όπως ανέφερε ο κ. Γκιουλέκας, αρχικά θα χρησιμοποιηθούν τρία γερανοφόρα οχήματα, ενώ στόχος είναι να φτάσουν τα πέντε.

Το υπουργείο βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, έτσι ώστε να επιλύονται άμεσα τα προβλήματα που ανακύπτουν κατά την εξέλιξη των εργασιών. Για αύριο (8/8), εξάλλου, έχουν προγραμματιστεί δύο διαδοχικές συσκέψεις του Συντονιστικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για το Flyover.

Στην πρώτη, η οποία θα έχει ως αντικείμενο τις ρυθμίσεις άμεσης επέμβασης για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στην περιφερειακή οδό σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας (Τροχαία Θεσσαλονίκης), της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Εγνατίας Οδού και της κατασκευάστριας εταιρείας.

Η δεύτερη, στην οποία θα συμμετάσχουν δήμαρχοι του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης και εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων και των Εμπορικών Συλλόγων της πόλης, αφορά στην εξασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της αγοράς αλλά και τον εξορθολογισμό των φορτοεκφορτώσεων αγαθών και εμπορευμάτων, ζήτημα που έχει απασχολήσει πολύ και θεωρείται κομβικής σημασίας για την ανακούφιση του κυκλοφοριακού προβλήματος στο κέντρο.

Πηγή: Voria.gr

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.