LifeΘέμα

Το καλοκαίρι θέλει τσίπουρο και καλό μεζέ!

Το ελληνικό καλοκαίρι είναι κάτι παραπάνω από μια εποχή — είναι τρόπος ζωής. Η θερμοκρασία ανεβαίνει, οι ρυθμοί πέφτουν και ο ήλιος μας καλεί να ζήσουμε πιο αργά, πιο απλά και πιο απολαυστικά. Σε αυτό το σκηνικό, το τσίπουρο παίρνει τη θέση που του αξίζει: στο κέντρο του τραπεζιού, περιτριγυρισμένο από καλή παρέα και εκλεκτούς μεζέδες.

Για τους λάτρεις της παράδοσης και της γεύσης, το τσίπουρο δεν είναι απλά ένα απόσταγμα — είναι εμπειρία. Συνδυάζεται ιδανικά με ποικιλία μεζέδων που αναδεικνύουν την ελληνική δημιουργικότητα στη μαγειρική: ελιές, φέτα, λουκάνικα χωριάτικα, πικάντικες αλοιφές, αλλά και πιο εκλεκτά εδέσματα όπως χταποδάκι, καλαμαράκια και θράψαλα τηγανητά, γαρίδες και γάβρο τηγανητό.

https://dpress.gr/to-kalokairi-thelei-tsipouro-kai-kalo-meze/

Ξεχωριστή θέση στο τραπέζι του τσίπουρου έχουν πάντα τα θαλασσινά — τα πολύτιμα δώρα της ελληνικής θάλασσας. Φρέσκα, αρωματικά, λαχταριστά, απογειώνουν κάθε γουλιά με τη θαλασσινή τους αύρα και ταιριάζουν τέλεια με τη δυναμική αλλά εκλεπτυσμένη γεύση του τσίπουρου.

Αν βρεθείς στα Διαβατά, μια στάση στο βραβευμένο μεζεδοπωλείο «Ό,τι Φάμε Ό,τι Πιούμε» (Μπότσαρη 28) επιβάλλεται! Εκεί θα απολαύσεις μία από τις πιο ξεχωριστές πιατέλες για τσίπουρο, με βάση τα φρέσκα θαλασσινά, τα χειροποίητα παστά και άλλες λιχουδιές σερβιρισμένες με φαντασία και φροντίδα. Η ποικιλία τους συνοδεύεται άψογα από δροσερό τσίπουρο και χαλαρή, φιλόξενη ατμόσφαιρα.

Γιατί το καλοκαίρι στην Ελλάδα δεν μετριέται σε μέρες… Μετριέται σε παρέες, πιατέλες και ποτηράκια τσίπουρου που γεμίζουν ξανά και ξανά. Καλή απόλαυση!

Διαβάστε ακόμη:
«Ό,τι Φάμε Ό,τι Πιούμε»: Η ιδέα, η τελετουργία του βολιώτικου μεζέ, οι σπεσιαλιτέ και τα βραβεία

Βολιώτικος μεζές στα Διαβατά – Η ιστορία της μυσταγωγίας των μερακλήδων

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *