LifeΕλλάδαΘέμα

Μαγειρίτσα: Λίστες αναμονής και πακέτο κατεψυγμένο μέχρι και στο εξωτερικό!

Ο Δημήτρης Τσαρούχας και η ομάδα του στο εστιατόριο της Θεσσαλονίκης, που μετρά πάνω από μισό αιώνα ζωής, δουλεύουν με εντατικούς ρυθμούς για να προλάβουν ώστε να είναι όλα έτοιμα καθώς οι παραγγελίες για την μαγειρίτσα πέφτουν βροχή. Όπως φαίνεται από τα τηλέφωνα που δεν σταματούν να χτυπούν και τη λίστα των κρατήσεων που μεγαλώνει, η μαγειρίτσα διατηρεί την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των πελατών και το πιάτο που έχει συνδεθεί με τις πρώτες ώρες μετά το ‘Χριστός Ανέστη’ θα είναι σχεδόν …sold out.

Μάλιστα φέτος η …χάρη της, αν όλα πάνε καλά, θα φτάσει και πολλά χιλιόμετρα μακριά, καθώς πελάτες του ιστορικού εστιατορίου θα τη στείλουν κατεψυγμένη σε ειδική κατασκευή μέχρι και σε χώρες του εξωτερικού.

«Όπου υπάρχουν Έλληνες έχει θέση και η μαγειρίτσα. Δεν ξέρω αν θα το καταφέρουν τελικά, αλλά κάποιοι πελάτες μας, φανατικοί κυρίως, ήρθαν πήραν τα ταπεράκια ήδη και μας είπαν ότι θα κάνουν ειδική αποστολή -με δικούς τους ανθρώπους που κάνουν δρομολόγια με ψυγεία, μέχρι και τη Ρωσία και την Αγγλία, για να τη ζεστάνουν οι δικοί τους το βράδυ της Ανάστασης και να μπει γεύση από παράδοση στο πιάτο τους», σημειώνει o Δημήτρης Τσαρούχας, μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η …πρωταγωνίστρια μαγειρίτσα έχει το φανατικό της κοινό ειδικά το βράδυ της Ανάστασης που η παράδοση θέλει την κατανάλωσή της ως έθιμο, για να γίνει ομαλά η μετάβαση από τη νηστεία στην κρεατοφαγία της επόμενης μέρας. Για όσους μάλιστα θέλουν να επιστρέψουν σπίτι γρήγορα με τις αναμμένες λαμπάδες, το πακέτο μαγειρίτσα είναι μια εύκολη λύση και όπως κάθε χρόνο, το γνωστό εστιατόριο μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου αναμένεται να έχει ξεπουλήσει.

«Είναι τόσες οι παραγγελίες που για να προλάβουμε θα ξεκινήσουμε να δίνουμε τα πακέτα από το κατάστημά μας ή και να στέλνουμε για όσους δεν μπορούν να τα παραλάβουν από αύριο Μεγάλη Τετάρτη. Στη μεγάλη μαρμίτα μας γίνεται ο βρασμός, η προπαρασκευή, ο καθαρισμός και οι μεριδοποιήσεις ήδη από τη Μεγάλη Δευτέρα και φέτος υπολογίζουμε ότι θα φύγουν τουλάχιστον 1.500 μερίδες για τη Μεγάλη Εβδομάδα», εξηγεί ο κ. Τσαρούχας.

Οι προνοητικότεροι παίρνουν νωρίς τη μαγειρίτσα τους και τη βάζουν στην κατάψυξη για να …ταξιδέψει και στο χωριό ή το νησί και βέβαια υπάρχουν και αυτοί της τελευταίας στιγμής.

«Πέρυσι το Μεγάλο Σάββατο είχαμε ουρές μέχρι το απέναντι πεζοδρόμιο, μιας και το μεσημέρι κλείνουμε και θα δούμε αν θα μείνει και καμία μερίδα και για εμάς», λέει με χιούμορ ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου από όπου έχουν περάσει διάσημοι καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό, όπως θυμάται τα λόγια του αείμνηστου πατέρα του Νίκου Τσαρούχα που έλεγε ότι η μαγειρίτσα τους έχει “ISO” με το στραγγιστό γιαούρτι αλλά και το …μυστικό ζωμό από τον διάσημο πατσά του ανάμεσα στα υλικά να την κάνει μοναδική σε γεύση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:
5+1 πιάτα για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *