Καράογλου στον Flash 99,4: «Εγώ δεν πάω να χτίσω βιογραφικό στην ΠΚΜ, πάω να προσφέρω»
Την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα ως Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας στις εκλογές του 2028 σχολίασε στον Flash 99,4 και την εκπομπή «Ενημέρωση στις 8» με τους Θεόδωρο Παπαδόπουλου και τη Βασιλική Πολίτου ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Καράογλου.
Όπως είπε, μετά από 22 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο ελληνικό κοινοβούλιο, που τα τέσσερα διετέλεσε υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, «αποφάσισα να εκφράσω την πρόθεσή μου να διεκδικήσω την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας».
Ο κ. Καράογλου εξήγησε ότι ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τα κοινά από την τοπική αυτοδιοίκηση, μετρώντας συνολικά 17 χρόνια.
«Οι γνώσεις και οι εμπειρίες που αποκόμισα όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και οι σταθερές σχέσεις που έχω αναπτύξει με την κοινωνία και τους φορείς της περιοχής, μου δίνουν τη δύναμη και την πίστη πως μπορώ να προσφέρω ουσιαστικά από μία νέα θέση ευθύνης», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, σημείωσε πως «έχω τη θέληση, τις γνωριμίες και την ειλικρινή πρόθεση να προσφέρω. Δεν προέρχομαι από πολιτικό “τζάκι”, δεν επιδιώκω να «χτίσω» το βιογραφικό μου, αλλά επιδιώκω να υπηρετήσω».
Στη συνέχεια, ισχυρίστηκε ότι χάριν στην εμπιστοσύνη της κοινωνίας βρίσκεται πολλά χρόνια τώρα σε αυτή τη θέση.
«Είμαι ανοιχτός στους πολίτες, και με βαθιά συναίσθηση ότι χάρη στην εμπιστοσύνη της κοινωνίας βρίσκομαι σήμερα εδώ.
Προχθές έκανα το πρώτο βήμα. Έχουμε μπροστά μας δυόμισι και πλέον χρόνια μέχρι τις εκλογές. Όταν έρθει η ώρα, θα κάνω και το επόμενο βήμα», πρόσθεσε.
Για τον ανταγωνισμό που θα βιώσει και το ενδιαφέρον που έχουν ήδη εκφράσει ορισμένοι για την Περιφέρεια,όπως ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιουτίκας, ο βουλευτής είπε στον Flash 99,4 ότι «το γήπεδο είναι ανοιχτό για όποιον επιθυμεί να παίξει. Εγώ δεν πάω να χτίσω βιογραφικό, πάω να προσφέρω».
Για την πανεπιστημιακή αστυνομία, επεσήμανε ότι η κατάσταση τώρα είναι καλύτερη από το 2019, που η ΝΔ ανέλαβε τα ηνία της χώρας. Ωστόσο, θύμισε ότι όταν ήρθε ο νόμος, εκείνος είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις του για τον τρόπο λειτουργίας της.
«Θα έπρεπε πρώτα να υπάρξει μια πίεση στις πανεπιστημιακές αρχές και μετά να μιλούσαμε για πανεπιστημιακή αστυνομία», είπε.
Για την νομοθεσία για τα οικόπεδα, ο Θόδωρος Καράογλου επεσήμανε ότι είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα. «Από το 2005 έως το 2019 είχαμε αλλεπάλληλες αποφάσεις του ΣτΕ που έλεγαν ότι το καθεστώς που ίσχυε έπρεπε να αλλάξει. Βγαίνουν τα κόμματα και λένε να αλλάξει το Προεδρικό Διάταγμα, αλλά αν συμβεί αυτό, δε θα είναι σωστό για το εκάστοτε χωριό», είπε και πρόσθεσε ότι το κυβερνών κόμμα έδωσε λύση σε αυτή την υπόθεση.
Τέλος, σε ό,τι αφορά την ανάπλαση της ΔΕΘ, επεσήμανε ότι πρέπει να γίνει διάλογος και να φανούν τα υπέρ και τα κατά της κάθε άποψης.
«Δεν πρέπει να κοιτάμε δογματικά τα πράγματα, όλοι παλεύουμε για το κοινό καλό της πόλης μας», κατέληξε ο κ. Καράογλου.
Ακούστε αναλυτικά όσα είπε: