ΕλλάδαΘέμαΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠαρασκήνια

Η τιμή του παγωτού και η παρατήρηση του προέδρου του ΒΕΘ

Τα πάντα στη ζωή είναι θέμα οπτικής γωνίας. Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση της τιμής του παγωτού, για την οποία πολύς λόγος γίνεται τελευταία, καθώς το αγαπημένο γλύκισμα δεν θα μπορούσε να… ξεφύγει από τον κανόνα της ακρίβειας που καταγράφεται στη χώρα μας εδώ και μήνες.

Ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Μάριος Παπαδόπουλος, όντας ζαχαροπλάστης και ο ίδιος, έθεσε το ζήτημα από τη σκοπιά των συναδέλφων του, κάνοντας μία σύγκριση της τιμής του παγωτού στα ζαχαροπλαστεία με αυτήν του συσκευασμένου βιομηχανικού παγωτού που πωλείται σε super market και ψιλικατζίδικα. Η διαφορά είναι… σοκαριστική!

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, στα ζαχαροπλαστεία της Θεσσαλονίκης το εξαιρετικής ποιότητας παγωτό με φρέσκο γάλα πωλείται περί τα 16 έως 21 ευρώ το κιλό. Στον αντίποδα, «το βιομηχανικό με σκόνη γάλα “παγωτό” πωλείται 36 ευρώ το κιλό»!

Εδώ και που τα λέμε, ένα δίκιο το έχουν οι ζαχαροπλάστες, από τη στιγμή που και φρέσκα υλικά χρησιμοποιούν και καλύτερες τιμές έχουν και… οι ίδιοι τα ακούνε από τους απηυδησμένους με την ακρίβεια καταναλωτές!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *