Επιλογές κρεατικών που θα απογειώσουν το σαββατοκύριακό σας!
Χρειάζεστε ένα… διάλειμμα από το αρνί και το κατσικάκι που καταναλώσατε το Πάσχα, πριν τον… 2ο γύρο της Πρωτομαγιάς που ακολουθεί; Σας παρουσιάζουμε μερικές λαχταριστές επιλογές κρεατικών που μας προτείνει το βραβευμένο μεζεδοπωλείο «Ό,τι Φάμε Ό,τι Πιουμε» (Μάρκου Μπότσαρη 28, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης). Επιλογές φτιαγμένες με μεράκι, διαλεγμένες πρώτες ύλες και την εμπειρία του μάγειρα που ξέρει τι πάει να πει «σωστό ψήσιμο». Βρείτε την αγαπημένη σας – ή ακόμα καλύτερα, δοκιμάστε τις όλες!
Χοιρινή πανσέτα: Η «βασίλισσα» της ψησταριάς
Ζουμερή, λαχταριστή και καλοψημένη, η χοιρινή πανσέτα δεν μπορεί να λείπει από το τραπέζι μας όταν μιλάμε για ψήσιμο στη σχάρα ή στα κάρβουνα. Με ιδανική ισορροπία λίπους και κρέατος, ψήνεται μέχρι να γίνει τραγανή εξωτερικά και μαλακή εσωτερικά, κερδίζοντας πανηγυρικά τον τίτλο της «βασίλισσας» της ψησταριάς.
Χοιρινό σουβλάκι: Σταθερή αξία
Ο ορισμός του «κλασικού και αγαπημένου». Μαριναρισμένο όπως πρέπει, ψημένο όπως πρέπει, σερβιρισμένο όπως θέλεις. Ψήνεται γρήγορα, τρώγεται… ακόμα πιο γρήγορα, είτε το προτιμάς σκέτο, είτε με λεμονάκι, μουστάρδα και ρίγανη.
Σουβλάκι κοτόπουλο: Για τους φανς του λευκού κρέατος
Αν προτιμάς κάτι πιο ελαφρύ χωρίς να θυσιάζεις τη γεύση, το σουβλάκι κοτόπουλο είναι η επιλογή σου. Κατάλληλα μαριναρισμένο, ψήνεται ώστε να κρατάει τη ζουμερή του υφή και να αναδεικνύει όλα τα αρώματα. Το ιδανικό ταίρι για σαλάτα (και όχι μόνο).
Χωριάτικο Λουκάνικο: Ταιριάζει και με μπύρα και με κρασί
Το χωριάτικο λουκάνικο είναι must σε κάθε τραπέζι και ο πιο… βολικός γευστικός σύντροφος, αφού μπορείς να το απολαύσεις τόσο με μια παγωμένη μπύρα, όσο και με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.
Μοσχαρίσια μπιφτεκάκια: Κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα
Φτιαγμένα στο χέρι, με εκλεκτό μοσχαρίσιο κιμά και μυρωδικά που «φωνάζουν» ελληνική κουζίνα, τα μοσχαρίσια μπιφτεκάκια σου κλείνουν το μάτι από τη στιγμή που εμφανίζονται στο τραπέζι ζεστά, αφράτα, μυρωδάτα και… έτοιμα να εξαφανιστούν. Εξάλλου, ένα δεν είναι ποτέ αρκετό!
Χειροποίητο χοιρινό κοντοσούβλι: Για τους «μερακλήδες»
Για το τέλος αφήσαμε μία πραγματικά ξεχωριστή επιλογή, το χοιρινό κοντοσούβλι. Αφού μαρινάρεται, σιγοψήνεται, σερβίρεται και «λιώνει» στο στόμα των καλοφαγάδων. Ιδανικό για την καρδιά του τραπεζιού, καθώς φέρνει τους φίλους πιο κοντά και τα πιρούνια σε εγρήγορση!
