Δήμος Δέλτα: Ξεκίνησε η διαβούλευση για τον Κανονισμό Χρήσης Κοινοχρήστων Χώρων
Ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν η πρώτη ανοικτή εκδήλωση διαβούλευσης για τον Κανονισμό Χρήσης Κοινοχρήστων Χώρων που πραγματοποίησε ο Δήμος Δέλτα στο συνεδριακό κέντρο της Σίνδου χθες το απόγευμα.
Παρουσία της Δημάρχου Δέλτα Γερακίνας Μπισμπινά, του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, αντιδημάρχων και εκπροσώπων των εμπορικών συλλόγων όλων των δημοτικών κοινοτήτων του Δέλτα πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των βασικών σημείων του Κανονιστικού πλαισίου που φέρνει ο Δήμος Δέλτα προς διαβούλευση.
Η Δήμαρχος Δέλτα στην εισαγωγική της τοποθέτηση σημείωσε μεταξύ άλλων:
«Βρισκόμαστε εδώ για έναν λόγο ουσιαστικό: Να θέσουμε τα θεμέλια για έναν σύγχρονο, δίκαιο και λειτουργικό Κανονισμό Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων στον Δήμο Δέλτα.
Γιατί ο δημόσιος χώρος, φίλες και φίλοι, ανήκει σε όλους.
Είναι εκεί που συνυπάρχουμε. Είναι το πεζοδρόμιο που περπατά η μητέρα με το καρότσι. Είναι η πλατεία που παίζουν τα παιδιά. Είναι το σημείο που ο επαγγελματίας αναπτύσσει την επιχείρησή του και στηρίζει την τοπική οικονομία.
Η διοίκηση του Δήμου Δέλτα βρίσκεται στο πλευρό των επαγγελματιών. Ξέρουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε, ξέρουμε ότι οι επιχειρήσεις σας είναι κομμάτι της ζωής και της ανάπτυξης του τόπου μας, ιδίως σε αυτούς του δύσκολους καιρούς τους οποίους διανύουμε. Όμως, εξίσου σεβαστά πρέπει είναι και τα δικαιώματα των πολιτών.
Γι’ αυτό και σήμερα κάνουμε το αυτονόητο: Ανοίγουμε τη συζήτηση για να ακούσουμε όλες τις απόψεις, να αξιολογήσουμε τις προτάσεις σας και να συνδιαμορφώσουμε το πλαίσιο».

Κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης έλαβαν το λόγο αρκετοί επαγγελματίες από όλες τις δημοτικές κοινότητες και στο τέλος ανακοινώθηκε ότι θα μπορούν να στείλουν όσοι επιθυμούν τις παρατηρήσεις τους στο e-mail του Δήμου Δέλτα και στις 28 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί άλλη μια συγκέντρωση κατά την οποία θα παρουσιαστεί το τελικό σχέδιο της Κανονιστικής Πράξης μετά την διαβούλευση και εντός Αυγούστου θα εισαχθεί προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δέλτα.
Μάλιστα, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το οποίο ανακοίνωσε η Δήμαρχος Γερακίνα Μπισμπινά, οι αιτήσεις για την έκδοση αδειών θα γίνονται φέτος και κάθε χρόνο μέχρι τις 30 Νοεμβρίου και ειδικά για φέτος το νέο πλαίσιο θα ισχύει από 1-1-2026 ώστε να έχουν οι επαγγελματίες τον χρόνο να προσαρμοστούν στα όσα προβλέπει ο νόμος.