BeActiveTogether – Διήμερο συμπεριληπτικών αθλητικών εκδηλώσεων από τους «Αετούς Θεσσαλονίκης»
Οι «Αετοί Θεσσαλονίκης» διοργανώνουν ένα διήμερο αθλητικών δράσεων στις 13 και 14 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Erasmus+ “BeActiveTogether”. Στις εκδηλώσεις θα συμμετέχουν 20 αθλητές με νοητικές αναπηρίες από τη Βουλγαρία μέσω του Αθλητικού Οργανισμού Bulgarian Sports Development Association, μαζί με περίπου 20 προπονητές και συνοδούς. Τις δράσεις πλαισιώνουν ειδικά σχολεία της Θεσσαλονίκης. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ.

Στόχος της διοργάνωσης είναι να αναδείξει τον αθλητισμό ως εργαλείο κοινωνικής ένταξης και συμπερίληψης, να ενισχύσει τη συνεργασία φορέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό και να προσφέρει σε παιδιά και ενήλικες με και χωρίς αναπηρία την εμπειρία της κοινής άθλησης σε ασφαλές και χαρούμενο περιβάλλον.
Οι δράσεις είναι ανοικτές στο κοινό και δωρεάν. Προσκαλούμε μαθητές, εκπαιδευτικούς, οικογένειες και φίλους του αθλητισμού να στηρίξουν με την παρουσία τους τους αθλητές και το μήνυμα της συμπερίληψης. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά δώρα του έργου. Οι χώροι είναι προσβάσιμοι για άτομα με αναπηρία.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων “BeActiveTogether”
Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου
8ο Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης “Αετοί Θεσσαλονίκης”
Συνδιοργάνωση: Δήμος Θεσσαλονίκης & ΕΑΚΘ
Συμμετοχές: 2 ομάδες από Βουλγαρία, 3 ειδικά σχολεία, Αετοί Θεσσαλονίκης
- 09:00 Έναρξη στο γήπεδο μπάσκετ – μπάντα Ελληνικής Αστυνομίας, εθνικοί ύμνοι
- 09:15 – 11:30 Αγώνες μπάσκετ
- 11:30 Απονομή μεταλλίων
RunChallenge – Συμπεριληπτικό τρέξιμο (ευρωπαϊκή δράση σε 7 χώρες)
Τοποθεσία: Άγαλμα Καραμανλή Παραλία Θεσσαλονίκης
- 17:00 – 17:30 Προετοιμασία
- 17:30 – 18:30 RunChallenge
Τρίτη, 14 Οκτωβρίου
Συνδιοργάνωση: Καυτανζόγλειο Στάδιο
1η Συμπεριληπτική Δράση Στίβου “Αετοί Θεσσαλονίκης”
- 09:00 – 09:30 Ζέσταμα
- 09:30 – 11:30 Αγωνίσματα σε 4 σταθμούς:
- Τρέξιμο 100 μ.
- Ρίψη με medicine ball
- Άλμα εις μήκος
- Παιχνίδι στόχου
- 11:30 – 12:00 Απονομές
