Πρόστιμα για συνολικά 61 παραβάσεις βεβαίωσαν τα τμήματα Τροχαίας Χαλκηδόνας και Ασπροβάλτας το προηγούμενο τριήμερο σε δικυκλιστές. Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν βραδινές ώρες, από τις 8 έως τις 10 Αυγούστου. Συνολικά βεβαιώθηκαν 61 παραβάσεις, ενώ οι αρχές προχώρησαν και σε 7 ακινητοποιήσεις για πρόκληση υπερβολικού θορύβου.
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρει τα εξής:
Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στη διευκόλυνση και προστασία του συνόλου των χρηστών του οδικού δικτύου, στην τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς και στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, συγκροτεί συνεργεία τροχονομικών ελέγχων και πραγματοποιεί στοχευμένες αστυνομικές δράσεις σε διάφορες περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης.
Στο πλαίσιο αυτό, βραδινές ώρες κατά το χρονικό διάστημα από 8 έως 10 Αυγούστου 2025, από δικυκλιστές τροχονόμους της ανωτέρω Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές εδαφικής αρμοδιότητας των Τμημάτων Τροχαίας Ασπροβάλτας και Χαλκηδόνας.
Βεβαιώθηκαν συνολικά 61 παραβάσεις και 7 ακινητοποιήσεις (για πρόκληση υπερβολικού θορύβου) δικύκλων, στα οποία πραγματοποιήθηκε άρση και μεταφορά, από γερανοφόρα οχήματα της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, σε φυλασσόμενο χώρο.

Πιο αναλυτικά, οι παραβάσεις:
- 3 για επικίνδυνους ελιγμούς
- 10 για στέρηση άδειας οδήγησης
- 11 για μη χρήση προστατευτικού κράνους
- 7 για ανασφάλιστο όχημα
- 8 για θόρυβο εξάτμισης
- 7 για στέρηση απαραίτητων εγγράφων
- 2 για μη συμμόρφωση σε σήμα τροχονόμου
- 2 για στέρηση καθρέφτη
- 5 για στέρηση πινακίδας
- 6 για λοιπές παραβάσεις
Στους παραβάτες οδηγούς επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες ποινές, ενώ παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν προκειμένου να διασφαλιστεί υψηλό επίπεδο οδικής ασφάλειας.