DELTA PRESS

Νέα Μάλγαρα: Πανδαισία παραδοσιακών γεύσεων στο Διεθνές Φεστιβάλ Τροφίμων (pics)

Οι παραδοσιακές γεύσεις πρωταγωνίστησαν στο Διεθνές Φεστιβάλ Τοπικών προϊόντων και τροφίμων που έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο των Νέων Μαλγάρων.

Παραγωγοί από την Ουκρανία, τη Ρουμανία, τη Μολδαβία, τη Βουλγαρία και την Κεντρική Μακεδονία παρουσίασαν τα παραδοσιακά προϊόντα τους, που μέσα από τις συνταγές των σεφ έγιναν μοναδικά πιάτα μαγεύοντας τους παρευρισκομένους.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο δήμαρχος Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στον πλούσιο σε παραγωγές και στις ιδιαιτερότητες του κάμπου της δυτικής Θεσσαλονίκης, που τροφοδοτεί με ποικίλα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο κ. Ιωαννίδης έκανε ιδιαίτερη μνεία στην παραγωγή μυδιού, που αποτελεί μια από τις σημαντικότερες στην Ελλάδα και την Ευρώπη, καθώς και ρυζιού, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην παραγωγή των οπωροκηπευτικών και φρούτων.

Ο δήμαρχος Δέλτα ευχαρίστησε το ΔΙΠΑΕ για την ανταπόκριση στην πρόσκληση και την υλοποίηση του προγράμματος της διασυνοριακής συνεργασίας και καλωσόρισε στα Νέα Μάλγαρα τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα των χωρών που συμμετείχαν στο φεστιβάλ, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ανάδειξης της τοπικής παραγωγής και των ντόπιων γεύσεων του Δήμου Δέλτα και ευρύτερα της Κεντρικής Μακεδονίας.

Παράλληλα, τόνισε τη σημασία της γνωριμίας με τις παραδόσεις των άλλων λαών, της ανταλλαγής εμπειριών και πληροφοριών, προκειμένου να εντοπιστούν και να αναπτυχθούν κοινά σημεία πολιτισμού και γαστρονομίας, αλλά και να βελτιωθεί η αγροτοδιατροφική οικονομία.

Οι σεφ επέλεξαν το μυδοπίλαφο ως τοπικό παραδοσιακό προϊόν της περιοχής, ενώ την τιμητική του είχε το κουλούρι Θεσσαλονίκης, σήμα κατατεθέν της πόλης, καθώς και η μπουγάτσα.

Την εκδήλωση συντόνισε η καθηγήτρια του ΔΙΠΑΕ Μαρία Παπαγεωργίου, ενώ τη διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, ο αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομίας και Αγροτικής ανάπτυξης, Φάνης Αλμπάνης, αντιδημαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων και πλήθος κόσμου.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τοπικών και Παραδοσιακών τροφίμων έγινε υπό την αιγίδα της  LOC FOOD – Τοπική ανάπτυξη και διασυνοριακή συνεργασία στον τομέα των γεωργικών προϊόντων και των παραδοσιακών τροφίμων.

Οι εκθέτες έλαβαν πιστοποιητικό συμμετοχής.

Δείτε ακόμη:
Νέα Μάλγαρα: Διεθνές φεστιβάλ τοπικών και παραδοσιακών τροφίμων τη Δευτέρα 14/11

Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.
Exit mobile version