Στην Ελλάδα του 2017 συγκρούονται δυο διαφορετικές αντιλήψεις. Η μία, αυτή που πρεσβεύει η Νέα Δημοκρατία, είναι ότι για να ανταμειφθούν οι κόποι σου πρέπει να μοχθήσεις σκληρά. Να κουραστείς, να δουλέψεις, να αποδείξεις ότι το αξίζεις. Η άλλη είναι αυτή που πρεσβεύει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την οποία παρουσίασε μέσω του πρόσφατου νομοσχεδίου για την παιδεία, ότι δηλαδή όλα είναι θέμα τύχης και συγκυριών.
Έννοιες όπως αριστεία, σκληρή δουλειά, μόχθος και κόπος δεν σημαίνουν τίποτα για εκείνους που με κάθε τρόπο προσπαθούν να εγκαθιδρύσουν στην πατρίδα μας μία δικτατορία της μετριότητας, μόνο και μόνο για να κρύψουν τη δική τους γύμνια.
Απέναντι σε αυτήν την ισοπεδωτική προς τα κάτω λογική, η οποία κατά την προσωπική μου άποψη είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, η Νέα Δημοκρατία καλεί κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα να αντισταθούν.
Πιστεύοντας στην πολιτική με βάση τις αρχές και όχι τις σκοπιμότητες, τονίσαμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η έξοδος από την κρίση προϋποθέτει υπεύθυνους και σκεπτόμενους πολίτες. Οδηγός μας πρέπει να είναι το παράδειγμα του καλύτερου, για αυτό και επιμένουμε ότι η παιδεία πρέπει να ξαναγίνει εθνική μας υπόθεση.
Σχολεία χωρίς άμιλλα, διαγωγή και στόχευση στην αριστεία είναι στρατωνισμός. Όραμά μας είναι η ελληνική κοινωνία να κάνει βήματα μπροστά και προς τα πάνω, ενδυναμώνοντας τη σκέψη της και όχι να αποδέχεται άκριτα Μεσσίες ή χοντροκομμένα είδωλα.
Διότι, πολύ απλά, η παιδεία, μαζί με τον πολιτισμό, είναι το μυστικό που διαιωνίζει την Ελλάδα πέρα από τα σύνορά μας.
Κάνω αυτήν την επισήμανση διότι πίσω από την λυσσαλέα επίθεση που έχουν εξαπολύσει ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ εις βάρος της αριστείας, της σημαίας, του εθνικού μας ύμνου, της ιστορίας, της Ορθοδοξίας, της Δικαιοσύνης και των δημοκρατικών θεσμών, φιλοδοξούν να μετασχηματίσουν την Ελλάδα σε πεδίο ψευτοταξικής σύγκρουσης.
Στρατηγική τους επιλογή είναι η πόλωση και η λειτουργία κοινωνικών αυτοματισμών ανάμεσα σε εκείνους που δεν έχουν τίποτα να χάσουν από την κρίση και όσους προόδευσαν και δημιούργησαν περιουσία στα χρόνια της Μεταπολίτευσης.
Με λίγα λόγια εφαρμόζουν στην πράξη το επικίνδυνο και ακραία διχαστικό δίλημμα που χρησιμοποιούσε κατά κόρον ο Αλέξης Τσίπρας στην προεκλογική περίοδο: «Ή εμείς ή αυτοί».
Αποδομούν τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, απαξιώνουν τους βασικούς πυλώνες (πατρίδα-θρησκεία-οικογένεια) που κρατούν όρθιο και ενωμένο για αιώνες τον Ελληνισμό, εξυπηρετούν συγκυριακές πολιτικές σκοπιμότητες και τέλος χαϊδεύουν τα αυτιά ενός φθίνοντος κομματικού ακροατηρίου που εξακολουθεί να ζει εν μέσω ρεβανσιστικών φαντασιώσεων και αυταπατών.
Δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για μια συγκαλυμμένη απόπειρα ιδεολογικού προσηλυτισμού, μέσω του οποίου επιθυμία του Μεγάρου Μαξίμου είναι να επιβληθεί ο (εθνο)μηδενισμός.
Μας οδηγούν, δηλαδή, συνειδητά σε μια πνευματική χρεοκοπία, η οποία θα επιτρέψει την καθιέρωση στερεότυπων μιας ισοπεδωτικής εκδοχής της δημοκρατίας μας.
Το ερώτημα που τίθεται βεβαίως είναι κατά πόσο θα επιτρέψουμε να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους.
Θεόδωρος Γ. Καράογλου
Βουλευτής ΝΔ Β΄ Θεσσαλονίκης
Αν. Τομεάρχης Εργασίας