DELTA PRESS

Με χιλιάδες δρομείς στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, εξαιρετικές επιδόσεις και ξεχωριστό παλμό και χρώμα, ο 14ος «Νυχτερινός» έστειλε δυνατά μηνύματα αθλητισμού και πολιτισμού σε όλο τον πλανήτη!

Ο «Νυχτερινός» της Θεσσαλονίκης και όλης της Ελλάδας, το αυθεντικό νυχτερινό πάρτυ δρόμου που έχει εξελιχθεί σε κάτι πολύ μεγαλύτερο από ένα αθλητικό γεγονός, έγραψε ξανά ιστορία! Ο 14ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – ZeniΘ μετέτρεψε το Σάββατο 17 Οκτωβρίου σε μια ασύγκριτη γιορτή για 11.000 δρομείς και χιλιάδες ακόμη συνοδούς και θεατές, που απόλαυσαν τη Θεσσαλονίκη στα καλύτερά της με επίκεντρο την εμβληματική Πλατεία Αριστοτέλους! 

Οι σπουδαίες επιδόσεις των πρωταθλητών των μεγάλων αποστάσεων, σε συνδυασμό με τις καταπληκτικές καιρικές συνθήκες που χάρισαν σε όλους τους συμμετέχοντες τις πιο έντονες συγκινήσεις, εκτόξευσαν τη φετινή διοργάνωση, η οποία επέστρεψε πιο δυνατή και εντυπωσιακή από κάθε άλλη φορά!

 Τον φετινό «Νυχτερινό» των ρεκόρ, ο οποίος είχε νέες, συναρπαστικές αγωνιστικές διαδρομές που ένωσαν τον δυτικό με τον κεντρικό τομέα της Θεσσαλονίκης, απόλαυσαν δρομείς κάθε ηλικίας και επιπέδου, από την 87χρονη Αλεξάνδρα Γκατζούλα στον Δρόμο 5.000μ. μέχρι τον 75χρονο Στάθη Παπαδόπουλο και την 74χρονη Ειρήνη Ζαφείρη στον Ημιμαραθώνιο, αλλά και μωρά ενός έτους που ήταν οι μικρότεροι εγγεγραμμένοι δρομείς και συμμετείχαν στον Δρόμο Ενός Μιλίου σε βρεφικό καρότσι μαζί με τους γονείς τους.

Με την παρουσία τους έλαμψαν, επίσης, οι κορυφαίοι πρωταθλητές των μεγάλων αποστάσεων, που έδωσαν εξαιρετική ποιότητα στη φετινή διοργάνωση, άτομα με αναπηρίες και προσωπικότητες της πόλης και της χώρας, ενώ τη γιορτινή διάθεση απογείωσαν οι εντυπωσιακές παράλληλες εκδηλώσεις στην Πλατεία Αριστοτέλους. Τη διάθεση και το κέφι των δρομέων, των συνοδών τους και των θεατών ανέβασαν κατά τη διάρκεια του αγώνα οι μουσικοί παραγωγοί του Ομίλου Metromedia, που είχε stage σε έξι διαφορετικά σημεία της διαδρομής.

 Επιπλέον, ο παγκόσμιος χαρακτήρας της διοργάνωσης αποτυπώθηκε μέσα από την παρουσία δρομέων από 64 χώρες και πέντε ηπείρους, με περισσότερους ξένους συμμετέχοντες από κάθε άλλη φορά! 

Στο αγωνιστικό σκέλος, στον Ημιμαραθώνιο δρόμο των 21,1 χιλιομέτρων την πρωτιά κατέκτησε στους άνδρες για δεύτερη διαδοχική χρονιά ο Ορφέας Γιαννάτης με τον εξαιρετικό χρόνο 1 ώρα 08:48, μόλις ένα δευτερόλεπτο πάνω από την αντίστοιχη περσινή επίδοσή του. Πίσω του τερμάτισε με μικρή διαφορά ο Λάμπρος Ταράτσας (1 ώρα 08:55), ενώ την τριάδα των νικητών έκλεισε ο Βασίλης Τσαλμάς (1 ώρα 10:58).

Στις γυναίκες, η Αικατερίνη Κουτλή επικράτησε με πολύ καλή επίδοση (1 ώρα 17:29), αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη Φωτεινή Μυστακίδου (1 ώρα 20:26) και στην τρίτη τη Στέλλα Αλεξανδρίδου (1 ώρα 21:27).

Στον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ., νικητής στους άνδρες αναδείχθηκε ο Νικόδημος Νικολακέας (31:12), με δεύτερο τον Αλέξανδρο Τζουμάκα (32:08) και τρίτο τον Κωνσταντίνο Δελετζέ (33:25).

Στην κατηγορία των γυναικών επικράτησε η Ζωή Σταμούλη (38:50), μπροστά από τη Δέσποινα-Ευανθία Λουκίδου (40:17) και την Ισμήνη Παναγιωτοπούλου (40:40). 

Στον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ., ο οποίος για πρώτη φορά είχε αφετηρία εντός του ΟΛΘ, το χρυσό μετάλλιο στους άνδρες κέρδισε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ο Ορφέας Ιωάννου (15:05), συνεχίζοντας να γράφει τη δική του ιστορία, με δεύτερο τον Μίνωα Κοκογιαννάκη (15:52) και τρίτο τον Θανάση Κοτσώνα (15:55).

Στις γυναίκες επικράτησε η Αμαλία Θεοδωριάδου με χρόνο 18:54, αφήνοντας πίσω της την Αντωνία Τσάπαλη (19:11) και τη Χριστίνα Καραμπίκα (19:33). 

Στον Δρόμο Ενός Μιλίου, ο οποίος ήταν ιδανικός για όλη την οικογένεια, στους άνδρες πρώτευσε ο Θεόδωρος Κορεξενίδης (5:55), με δεύτερο τον Τάσο Ροβυθάκη (6:04) που ανέβηκε ένα σκαλοπάτι σε σχέση με πέρσι, ενώ την τρίτη θέση μοιράστηκαν ο Άγγελος Καραντινός (6:34) και ο Παναγιώτης Χωλόπουλος (6:34).

Νικήτρια στις γυναίκες αναδείχθηκε η Φιλαρέτη Αζεμοπούλου (6:11), μπροστά από τη Βαρβάρα Νάτσιου (7:05), ενώ την τριάδα έκλεισε για δεύτερη διαδοχική χρονιά η Θεοδώρα Θεοδωρίδου (7:20). 

Τις εκκινήσεις του Ημιμαραθώνιου και του Δρόμου των 10χλμ, η αφετηρία των οποίων βρισκόταν στην περιοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και του δρόμου των 5.000μ και του Μιλίου που βρίσκονταν εντός του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, έδωσαν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για την Έρευνα και την Καινοτομία, κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Αθλητισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Χρήστος Μήττας, ο Πρόεδρος του διοργανωτή συλλόγου ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ κ. Νίκος Κωνσταντινίδης, η επίτιμη Πρόεδρος του ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ κα Χριστίνα Καραμίχου, ο CEO της ZeniΘ κ. Φάμπιο Κουαράντα και ο Managing Director της Tosoh Hellas κ. Σανσίρο Σαγκάμι, ενώ παρούσα ήταν επίσης η εμβληματική Μαρία Πολύζου, Διευθύντρια Ανάπτυξης της διοργάνωσης και κατόχος του Πανελληνίου ρεκόρ Γυναικών στον Μαραθώνιο από το 1998.

Στην τελετή των απονομών των τεσσάρων Δρόμων του αγωνιστικού προγράμματος, εκτός από τους ανωτέρω, τα έπαθλα στους νικητές-τριες απένειμαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε. Θεσσαλονίκης & Πρόεδρος της Ο.Ε. κ. Κώστας Γιουτίκας, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ  κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δήμου Θεσσαλονίκης κα Κούλα Γιαννακίδου, ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρης Κούβελας, ο Marketing Director της Superbet, κ. Κυριάκος Φουρνιάδης, ο Media Manager της Superbet κ. Δημήτρης Καπνουλάς και ο Γενικός Διευθυντής της διοργάνωσης κ. Δρόσος Χριστόπουλος. 

Το δικό τους ξεχωριστό μήνυμα έστειλαν μέσα από την προσπάθειά τους οι δρομείς που αγωνίστηκαν συνοδεύοντας συρόμενο αμαξίδιο, όπως η ομάδα «Τρέξε Μαζί Μου» που είχε πέντε αμαξίδια και η ομάδα της “Never Give Up” με τέσσερα αμαξίδια, τα οποία συνόδευσαν 12 συνοδοί δρομείς, προσφέροντας σε ισάριθμους ανθρώπους με αναπηρία τη χαρά της συμμετοχής. Η φετινή συμμετοχή της “Never Give Up” ήταν αφιερωμένη στην ενίσχυση της Βασιλικής Σιαλβέρα, Προέδρου της SMA Hellas (Σύλλογος Νωτιαίας Μυϊκής Ατροφίας).

Επιπρόσθετα, ο Νίκος Τουλίκας, αθλητής με νοητική υστέρηση και αυτισμό, ο οποίος έχει αναδειχθεί πρωταθλητής κόσμου στο σκι αντοχής και είναι εθελοντής δότης μυελού των οστών, συμμετείχε για άλλη μια χρονιά στον «Νυχτερινό», στον Δρόμο των 10.000μ.

Τα δικά του μηνύματα ανθρωπιάς και κοινωνικής ευθύνης έστειλε ο Μέγας Χορηγός της διοργάνωσης Superbet με την υποστήριξη και τη συμμετοχή του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος. Με τα δικά τους running teams έτρεξαν αρκετοί από τους συνολικά 87 υποστηριζόμενους φορείς κοινωνικής προσφοράς, οι οποίοι υποστηρίζουν αλλά και υποστηρίζονται από το Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης της διοργάνωσης. Παράλληλα στο πλαίσιο του προγράμματος περιβαλλοντικής ευθύνης διεξήχθη ανακύκλωση όλων των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν από τη διοργάνωση, καθώς έχει ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα σε 11 τομείς περιβαλλοντικής διαχείρισης για την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Ο Γενικός Διευθυντής της διοργάνωσης, Δρόσος Χριστόπουλος, δήλωσε: «Ο φετινός νέος «Νυχτερινός» ένωσε τον δυτικό με τον κεντρικό τομέα της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Η εικόνα που μας έδωσε ήταν εξαιρετική και αποτέλεσε ιδιαίτερη προβολή της πόλης μας, καθιστώντας την εξαιρετικό προορισμό αθλητικού τουρισμού. Η πόλη μας που παρουσίασε το πρώτο νυχτερινό δρομικό γεγονός στη χώρα μας και πάλι πρωτοπορεί, παρουσιάζοντας αγωνιστικές νυχτερινές διαδρομές που διέρχονται από λιμάνι. Οι νέες αγωνιστικές διαδρομές χάρισαν στους δρομείς ιδιαίτερη αγωνιστική απόλαυση και τη δυνατότητα να πετύχουν ατομικές επιδόσεις, ιδιαιτέρως στον Ημιμαραθώνιο δρόμο, όπου οι τρεις πρώτοι πρωταθλητές μας σημείωσαν μεγάλα ατομικά ρεκόρ! Ο δρόμος των 10 χλμ. διαπιστώθηκε ότι χρήζει βελτίωσης, λόγω του μεγάλου αριθμού συμμετεχόντων, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η προσπάθεια των αθλητών κυρίως υψηλού επιπέδου. Είναι βέβαιο ότι άμεσα θα προχωρήσουμε στη βελτίωσή του. Η διαδρομή του δρόμου των 5 χλμ. αποδείχθηκε καταπληκτική, αφού οι δρομείς εκκίνησαν μέσα από το λιμάνι μας, το οποίο άνοιξε την αγκαλιά του στο κοινό και σε εμάς και τερμάτισαν στην πλατεία Αριστοτέλους, στην καρδιά της πόλης μας. Το νέο αγωνιστικό πρόγραμμα έδωσε τη δυνατότητα στους χιλιάδες δρομείς των 5 χλμ. να απολαύσουν μετά τον τερματισμό τους την εκπληκτική ατμόσφαιρα της πλατείας και παράλληλα να παρακολουθήσουν την αγωνιστική προσπάθεια των πιο “επαγγελματιών” δρομέων των 10 χλμ. και του Ημιμαραθωνίου, οι τερματισμοί των οποίων εξελίσσονταν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους θεσμικούς και εθελοντικούς φορείς, τους εθελοντές μας, καθώς και την Οργανωτική και Τεχνική μας Επιτροπή, που ως μία μεγάλη αθλητική οικογένεια δημιούργησαν αυτή την υψηλού επιπέδου διοργάνωση αθλητισμού και πολιτισμού. Τέλος, τιμούμε και ευγνωμονούμε ιδιαίτερα τους χορηγούς του «Νυχτερινούς», ο οποίος έτρεχε με την κορυφαία ενέργεια της ZeniΘ, την εντυπωσιακή παρουσία του νέου Μεγάλου Χορηγού μας, της Superbet, που συνέβαλε καθοριστικά στην ποιοτική αναβάθμιση της διοργάνωσης και στην αγωνιστική της, με τη συμμετοχή των πρωταθλητών και πρωταθλητριών της, καθώς και στο Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης στηρίζοντας τη συμμετοχή του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος.»
Καθοριστικό παράγοντα για την επιτυχία της διοργάνωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε με την κορυφαία ενέργεια της ZeniΘ, αποτέλεσε η συμμετοχή και η ενεργή παρουσία των χορηγών της. 

Μέγας Χορηγός της διοργάνωσης ήταν η Superbet, Κύριοι Χορηγοί η ΑΥΡΑ και η Βιοιατρική, ενώ Χορηγοί ήταν η Αναδομώ, η Exposystem, ο Όμιλος ΑΚΜΗ, η Chiquita, η Arla PROTEIN, η ena athletics, η COSMOS και η TOSOH ΕΛΛΑΣ. Υποστηρικτές της διοργάνωσης ήταν οι DRIVE, Maxim Catering, ΒΕΡΓΙΝΑ, Αδαμίδης Α.Ε., Ecocar, Cycle, Taxiway, PrintCode, Musicsp, Squeezy, BiNoBi, riceUP! και Μακεδονικός Χαλβάς.

Ξεχωριστή ήταν, επίσης, η συμβολή όλων των Χορηγών Επικοινωνίας, οι οποίοι με την υποστήριξη και την προβολή τους συνέβαλαν καθοριστικά στην ανάδειξη της διοργάνωσης, στη διάδοση των μηνυμάτων του αθλητισμού και του πολιτισμού και στην ενίσχυση της απήχησής της στο ευρύ κοινό.

Πλέον, οι χιλιάδες δρομείς που κατέκλυσαν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης ανανεώνουν το ραντεβού τους για την ερχόμενη άνοιξη, όταν θα πραγματοποιηθούν o 4ος Παράκτιος Ημιμαραθώνιος Θερμαϊκού «Αντώνης Ματζάρης» την Κυριακή 21 Μαρτίου 2027, ο 21ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ την Κυριακή 4 Απριλίου 2027 και το 5ο Axios Running Festival την Κυριακή 16 Μαΐου 2027!

Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.
Exit mobile version