Site icon DELTA PRESS

Γλαβίνας στον Flash 99,4: Η κατοχύρωση της μονιμότητας ισχύει από την ίδρυση του ελληνικού κράτους 

Γλαβίνας στον Flash 99,4: Η κατοχύρωση της μονιμότητας ισχύει από την ίδρυση του ελληνικού κράτους 

Για την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων μίλησε στον Flash 99,4 και την εκπομπή «Ενημέρωση στις 8» με τους Θεόδωρο Παπαδόπουλο και Βασιλική Πολίτου ο Θανάσης Γλαβίνας, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

«Το θέμα αυτό το αντιμετωπίζω ως μια πολύ μεγάλη υποκρισία. Η κατοχύρωση της νομιμότητας ισχύει από τη στιγμή που ιδρύθηκε το ελληνικό κράτος.Στο Σύνταγμα,δε, είναι από το 1911!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γλαβίνας.

Όπως συμπλήρωσε, μαζί με την ίδρυση του Συμβουλίου της Επικρατείας, αποφασίστηκε και η κατοχύρωση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, για να υπάρχει η ασφάλεια δικαίου και «ο κάθε δημόσιος υπάλληλος να μην εξαρτάται από την κομματοκρατία ή από τον διευθυντή που θα λέει “αν δεν κάνεις αυτό, σε απολύω».

Απαντώντας σχετικά, τόνισε ότι από τότε μέχρι και σήμερα έχουν αλλάξει πολλά στο ζήτημα αυτό.

«Οι εγγυήσεις που έβαλε το ΠΑΣΟΚ, ώστε στο δημόσιο να μπαίνει κάποιος μόνο με εξετάσεις, η Διαύγεια, ώστε να είναι ξεκάθαρο τί πάει πού, το  opengov, όλα αυτά θα μπορούσαν να διασφαλίσουν ότι οι συνθήκες δεν είναι ίδιες. όμως η κυβέρνηση, η οποία και κατέχει το ρεκόρ των μετακλητών υπαλλήλων, η κυβέρνηση που επίσης κατέχει το ρεκόρ των συμβασιούχων και των απευθείας αναθέσεων, μπορεί να εμπιστευτεί ότι θα αλλάξει κάτι», επεσήμανε ο Θανάσης Γλαβίνας.

Ακόμα, ισχυρίστηκε ότι είναι κατανοητή η δυσφορία του κόσμου προς τους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά δεν είναι η πλειοψηφία τους έτσι.
«Πολλές χώρες έχουν το ίδιο πλαίσιο, όπως και η Ελλάδα και όποιος δεν κάνει καλά τη δουλειά του απολύεται ή εχει κυρώσεις. Συμβαίνει αυτό στην Ελλάδα; Σας διαβεβαιώ ναι, αλλά δεν λειτουργούν τα υπηρεσιακά συστήματα. Πρέπει να βρούμε τρόπους πως θα διορθωθούν αυτά τα συστήματα» ανέλυσε.

Τέλος, ισχυρίστηκε ότι αυτή η συζήτηση είναι περιττή καθώς χρειάζεται να αλλάξουν «τα μυαλά της διοίκησης και αυτών που αξιολογούν».

Ακούστε αναλυτικά όσα είπε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.
Exit mobile version