Τη γυναίκα εθελόντρια, την ανώνυμη γυναίκα της διπλανής πόρτας, η οποία προσφέρει στην κοινωνία του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, είτε μέσω φιλανθρωπικών συλλόγων είτε μέσω των κοινωνικών δράσεων και δομών των ενοριών του τόπου, θα τιμήσει ο Δήμος Κορδελιού – Κορδελιού, διά της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, Εθελοντισμού και Πολιτικής Προστασίας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας της Γυναίκας και θα βραβευτούν σε αυτήν γυναίκες με μεγάλη και ουσιαστική προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.
Θα λάβει χώρα την Κυριακή 8 Μαρτίου, στις 7:00 το απόγευμα, στο πολυλειτουργικό κέντρο – θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» (συμβολή των οδών Παρατσίκογλου και Χρυσοστόμου Σμύρνης, Ελευθέριο – Κορδελιό), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Την εκδήλωση θα «ντύσει» μουσικά, με την παράσταση «Στης Γυναίκας Τα Μάτια» η γνωστή μέτζο – σοπράνο StaMatia (Σταματία Μολλούδη), η οποία θα συνυπάρχει επί σκηνής με γυναικείο μουσικό σύνολο αποτελούμενο από πιάνο, άρπα, κανονάκι, φλάουτο, βιολοντσέλο, κρουστά και φωνητικά.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρωτότυπες διασκευές από άριες όπερας και οπερέτας, μουσικό θέατρο, κινηματογραφική μουσική και έργα της διεθνούς μουσικής σκηνής, με κυρίαρχο ανατολίτικο και ελληνικό μουσικό στοιχείο. Επίσης, θα συμμετάσχει και χορεύτρια οριεντάλ.
«Είναι τεράστια η βοήθεια που προσφέρουν στην κοινωνία μας απλές γυναίκες, οι οποίες αφιερώνουν εθελοντικά ένα πολύ μεγάλο μέρος του χρόνου τους, για να ανακουφίσουν συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Με ιδιαίτερη ευαισθησία και μεγάλο ζήλο καταθέτουν την ψυχή τους, προσφέροντας αγάπη, στήριξη και θαλπωρή. Μπορεί το όνομα των περισσότερων να μην είναι γνωστό στην ευρύτερη κοινωνία, γίνεται, όμως, πασίγνωστο το έργο που προσφέρουν. Ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου με σεβασμό θα αποδώσει τιμή σε αυτές τις γυναίκες, οι οποίες δίνουν το καλό παράδειγμα για μία καλύτερη κοινωνία, στην οποία θα κυριαρχούν η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη», σημειώνει ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης.
