Στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δέλτα, συζητήθηκε η πρώτη φάση των ενεργειών και των πρωτοβουλιών της διοίκησης του δήμου που σε αγαστή συνεργασία με πολιτικούς και τοπικούς φορείς προσπαθεί να αποτρέψει την απόφαση μετεγκατάστασης 6.000 φοιτητών του ΔΙΠΑΕ Σίνδου στις Σέρρες, καθώς επίσης και την οριστική κατάργηση του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος.
Ρεπορτάζ: Θεόδωρος Παπαδόπουλος
Ξεκαθαρίστηκε ότι δεν πρόκειται να γίνει ούτε βήμα πίσω, σε μια καθολικά λανθασμένη απόφαση, που υποβαθμίζει συνολικά το δήμο Δέλτα και ευρύτερα τη Θεσσαλονίκη.
– Αποφασίστηκε
- Έκδοση ψηφίσματος του δημοτικού συμβουλίου που θα συνυπογράψουν φορείς, πολιτικοί και κοινωνικοί.
- Αποστολή του ψηφίσματος στο Μέγαρο Μαξίμου και στον πρωθυπουργό καθώς και στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας
- Συγκρότηση επιτροπής αγώνα αποτελούμενη από τον δήμαρχο και τους αρχηγούς των παρατάξεων του δήμου Δέλτα τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Βαρναβα, βουλευτές του νομού, δημάρχους της ευρύτερης περιοχής, καθηγητές και φοιτητές των τριών τμημάτων
- Ανάληψη περαιτέρω πρωτοβουλιών
Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Γιάννης Ιωαννίδης: “Το συγκεκριμένο ζήτημα, δεν αγγίζει μόνο την περιοχή μας, αλλά την ευρύτερη πανεπιστημιακή κοινότητα, τους θεσμούς και τους φορείς, τη δυτική Θεσσαλονίκη και συνολικά τη Μητροπολιτική Ενότητα. Χαίρομαι ιδιαίτερα που μας τιμά με την παρουσία του στο δημοτικό συμβούλιο ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης, Βαρνάβας καθώς επίσης και τους βουλευτές, τους εκπροσώπους τους, τον αντιπεριφερειάρχη, τους εκπροσώπους της Πανεπιστημιακής κοινότητας, τις συντονιστικές επιτροπές των φοιτητών, τους φορείς της περιοχής μας οι οποίοι και αυτοί εκφράζουν την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στη μη μεταφορά και μετεγκατάσταση των δύο τμημάτων του ΔΙΠΑΕ και την κατάργηση του τμήματος των Μηχανικών Περιβάλλοντος, όπως αυτή προήλθε πρόσφατα με την εισήγηση του προέδρου της διοικούσας επιτροπής.
Μία εισήγηση που κατά τη γνώμη μου –και δεν θα επεκταθώ περισσότερο– είναι αβάσιμη, είναι ατεκμηρίωτη και εντελώς επιπόλαιη για να μην πω παράλογη, χωρίς να λαμβάνει υπόψη του τις ανάγκες της ακαδημαϊκής κοινότητας, την ιστορικότητα των πανεπιστημίων και των σχολών, όπως είναι οι Μηχανικοί Περιβάλλοντος που κλείνουν 62-63 χρόνια ζωής. Δεν λαμβάνει υπόψη του, οικονομίες κλίματος, τις επενδύσεις σε εργαστήρια που έχουν γίνει στην Πανεπιστημιούπολη, δε λαμβάνει υπόψη της την ανάγκη που υπάρχει στην περιοχή μας από τόσο ζωντανά και δυναμικά τμήματα για να υπηρετήσουν την ποιότητα ζωής και την ανάπτυξη της δυτικής Θεσσαλονίκης και του δήμου, δε λαμβάνει υπόψη του την αγαστή συνεργασία που έχουμε εδώ και δεκαετίες με το Πανεπιστήμιο.
Δε λαμβάνει υπόψη της, τις προσπάθειες που κάνουμε με τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων της Βιομηχανικής Περιοχής για τη σύνθεση και την έγκριση εργασίας των αποφοίτων των Πανεπιστημιακών Σχολών, την φιλοξενία που παρέχει η περιοχή μας εδώ και δεκαετίες στην Πανεπιστημιούπολη. Προφανώς, όλα αυτά εδώ, αγγίζουν την τρέλα του παραλόγου, όταν δεν υπάρχει αντίθετη άποψη τεκμηριωμένη που να δικαιολογεί μια τέτοια εισήγηση. Φυσικά η απόφαση θα παρθεί από το υπουργείο, αλλά εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό, όχι μόνο ως απλοί συμπαραστάτες. Θα μπούμε και μπροστά με ενέργειες που θα οργανώσουμε στη συνέχεια. Ήδη καταθέσαμε ένα σχέδιο ψηφίσματος στο δημοτικό συμβούλιο και με τον διάλογο που θα γίνει θα πάρει σάρκα και οστά και θα το προωθήσουμε στο επίπεδο του υπουργείου, αλλά και τον πρωθυπουργό. Θα ζητήσουμε συνάντηση με την υπουργό και την απόσυρση της εισήγησης”.
Ακούστε τι δήλωσε στο συμβούλιο και ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κ. Γιουτίκας:
Στο συμβούλιο τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος του ΣΕΒΙΠΕΘ, Αναστάσιος Πολυζωίδης:
Η τοποθέτηση του εκπροσώπου των φοιτητών, Λέανδρου Βαρσαμίδη:
Πηγή: GRTimes.gr