Site icon DELTA PRESS

Δ. Ωραιοκάστρου: Εκδήλωση μνήμης στο Μελισσοχώρι για τους ήρωες των μαχών Κιλκίς – Λαχανά της 19ης Ιουνίου 1913

Δ. Ωραιοκάστρου: Εκδήλωση μνήμης στο Μελισσοχώρι για τους ήρωες των μαχών Κιλκίς - Λαχανά της 19ης Ιουνίου 1913

Ο Δήμος Ωραιοκάστρου τιμά την επέτειο της 19ης Ιουνίου 1913 και τους ήρωες των ιστορικών μαχών Κιλκίς – Λαχανά με εκδήλωση μνήμης που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2025, στο Μελισσοχώρι.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του χωριού, όπου ήταν εγκατεστημένο το Στρατηγείο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά τη διάρκεια των μαχών του Κιλκίς-Λαχανά το 1913 μεταξύ των ελληνικών και των βουλγαρικών δυνάμεων και όπου είναι τοποθετημένη η προτομή του ήρωα Ταγματάρχη Πεζικού, Αντώνιου Κουτήφαρη.

Εκείνη την περίοδο εγκαταστάθηκε στο Μελισσοχώρι το Γενικό Στρατηγείο του Ελληνικού Στρατού, υπό τον αρχιστράτηγο Κωνσταντίνο που διηύθυνε τις νικηφόρες μάχες του Κιλκίς-Λαχανά. Η συμβολή των κατοίκων του χωριού στη νικηφόρα έκβαση των μαχών υπήρξε καθοριστική και αποφασιστική, καθώς η συμμετοχή τους ήταν πάνδημη.

Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 11 το πρωί και θα την παρουσιάσει η ηθοποιός και σκηνοθέτης, Νέλλυ Δελή. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνας θα τελέσει επιμνημόσυνη δέηση. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Ευάγγελος Κανσίζογλου, Ιστορικός – Ερευνητής στο Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και της Νεότερης Ιστορίας της Μακεδονίας. Στη συνέχεια θα γίνει κατάθεση στεφάνων. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με προσκλητήριο νεκρών, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.
Exit mobile version