Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι για πολύ κόσμο περίοδος νηστείας, αλλά και μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για γαστρονομικές απολαύσεις με παραδοσιακά, νηστίσιμα πιάτα. Με την πολύτιμη βοήθεια του μεζεδοπωλείου «Ό,τι Φάμε… Ό,τι Πιούμε», στα Διαβατά (Μάρκου Μπότσαρη 28), ξεχωρίσαμε 5+1 αγαπημένες επιλογές που σέβονται το πνεύμα των ημερών χωρίς να στερούν γεύση και σας τις παρουσιάζουμε.
1. Χταπόδι κρασάτο
Αργό μαγείρεμα με κρασί, που αναδεικνύει το άρωμα και τη γεύση του χταποδιού. Ιδανικό για νηστίσιμο κυρίως πιάτο, που θυμίζει τα τραπέζια της Μεγάλης Πέμπτης.

2. Θράψαλο στη σχάρα
Λιτό αλλά πλούσιο σε γεύση, το θράψαλο στη σχάρα είναι ιδανικό για όσους αναζητούν μια υγιεινή και αρωματική επιλογή θαλασσινών.
3. Σουπιές κρασάτες με βότανα
Νηστίσιμο πιάτο με βαθιά γεύση και άρωμα από μυρωδικά. Ελαφρύ αλλά χορταστικό, προσφέρει έναν υπέροχο συνδυασμό υφών και γήινης νοστιμιάς.
4. Καλαμαράκια
Τηγανητά ή γεμιστά, τα καλαμαράκια είναι αγαπημένα από μικρούς και μεγάλους. Είναι τραγανά, γευστικά και συνοδεύουν τέλεια ένα ποτήρι ούζο ή κρασί.
5. Φασόλια γίγαντες Πρεσπών
Για όσους επιθυμούν να αποφύγουν ακόμη και τα θαλασσινά, οι γίγαντες είναι η τέλεια επιλογή. Θρεπτικοί, γεμάτοι γεύση και απόλυτα νηστίσιμοι, φέρνουν την παράδοση στο πιάτο με απλότητα και αγνότητα.
5+1. Μπακαλιάρος σκορδαλιά
Για το τέλος αφήσαμε και ένα πιάτο για όσους νηστεύουν μόνο από κρέας. Αυτό δεν είναι άλλο από τον αγαπημένο Μπακαλιάρο με σκορδαλιά. Ο συνδυασμός του τραγανού μπακαλιάρου με την πικάντικη σκορδαλιά είναι ακαταμάχητος, γεμάτος παραδοσιακή νοστιμιά και, πέραν της 25ης Μαρτίου, έχει την τιμητική του και τη Μεγάλη Εβδομάδα.